Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Lääketieteen opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1–2 vuotta
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot
Lääketiede

Lääketieteen opintolinja

Lääketieteen opintolinjalla opiskellaan lukion fysiikan, kemian ja biologian kurssit. Opintolinjalla on mahdollisuus saada valmennusta myös farmasian pääsykokeisiin ja suorittaa joko osin tai kokonaan farmasian perusopinnot (25 op, Itä-Suomen yliopisto).

Linjalla on mahdollisuus valmistautua syksyn ja kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ja harjoitella Abitin käyttöä. Halutessaan opiskelija voi tehdä fysiikan, kemian, matematiikan ja/tai biologian preliminäärikokeen ennen ylioppilaskirjoituksia. Etelä-Pohjanmaan Opisto järjestää erikseen lyhyen valmennuksen äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Lukuvuoden aikana kemian ja fysiikan opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi lukioiden opettajat, biologiaa opettavat myös lääkärit. Erityisenä painotuspisteenä linjalla on fysiikan ja kemian laskurutiinin kehittäminen. Linjalla annetaan lisäopetusta niille opiskelijoille, jotka ovat käyneet vain pienen osan lukion fysiikan tai kemian kursseista tai jos lukio-opinnoista on kauan aikaa. Opiskeluun kuuluu neljä harjoituspääsykoetta kevätlukukaudella.

Opistossa on järjestetty valmennusta lääketieteeseen jo vuodesta 1995, joten linjalla on pitkät perinteet ja se on myös yksi suosituimmista koulutuksista! Lääketieteen opintolinjalla opiskelet yhdessä muiden kanssa kohti samaa tavoitetta. Hyvä yhteishenki ja tasokas opetus tekevät opiskeluvuodestasi onnistuneen!

Opiskelupaikka Etelä-Pohjanmaan Opistossa ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Etelä-Pohjanmaan Opistossa voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Etelä-Pohjanmaan Opisto on toisen asteen oppilaitos, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät. EPO:ssa suorittamasi opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Opintojen sisältö

TY = Turun yliopiston, UEF = Itä-Suomen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti

 • Lukion fysiikan kurssit
 • Lukion kemian kurssit
 • Lukion biologian kurssit
 • Harjoituspääsykokeet (4 kpl)
 • Fysiikan ja kemian lisäopetus
 • Äidinkielen yo-valmennus
 • Sähköisen yo-kokeen ohjelmien harjoittelu
 • Avoimen yliopiston kemian peruskurssit 1-4 á 4 op (TY)
 • Farmasian perusopinnot 25 op (UEF)
 • Sähly ja kehonhuolto
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakuaika 18.2.–31.7.2020. Voit tiedustella vapaita opiskelupaikkoja hakuajan jälkeenkin.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on lukion tai muun vastaavan koulutuksen suorittaminen. Hakemuksen liitteenä tulee olla ylioppilastodistus ja lukion päättötodistus tai viimeinen lukion jaksotodistus. Liitteeksi käyvät myös vastaavat todistukset muista oppilaitoksista.

Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopisto, lääketieteen opintolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Lääketieteen opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lääketieteen opintolinja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: