Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oikeustieteen opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot
Oikeustiede

Oikeustieteen opintolinja

Oikeustieteen opintolinjalla opiskelijan tavoite on menestys kevään pääsykokeissa. Opintovuosi päättyy pääsykoevalmennukseen, joka sisältää asiantuntijoiden opetuksen ja harjoituspääsykokeet. Opiskelijana saat siis laadukkaan, edullisen ja opintotukikelpoisen valmennuksen.

Lukuvuoden aikana sinulla on mahdollisuus kehittää oikeustieteellistä ajattelua, oppia oikeudenalojen perusteita sekä opiskelu- ja vastaustekniikkaa. Lukuvuosi rakentuu yliopistokurssien pohjalta, joten linjalla saat tuntumaa yliopisto-opintoihin ja suorituksia tulevaa tutkintoasi varten Turun ja Lapin yliopistojen opintovaatimusten mukaisesti.

Vuoden aikana saat hyvän kuvan oikeudesta sekä tieteenä että ammattina. Ammatillisuutta tukevat myös vierailut, joita vuoden aikana teemme oikeustieteellisiin kohteisiin. Vierailujen kohokohta on opintomatka Brysselin EU-toimielimiin.

Opiskelupaikka Etelä-Pohjanmaan Opistossa ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Etelä-Pohjanmaan Opistossa voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Etelä-Pohjanmaan Opisto on toisen asteen oppilaitos, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät. EPO:ssa suorittamasi opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Opintojen toteutus

LY = Lapin yliopiston, TY = Turun yliopiston, VY = Vaasan yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Suuntaavat opinnot

 • Opintojen ohjaus
 • Vastaus- ja opiskelutekniikka 2-4 op
 • Oikeustieteellinen ruotsi 2 op (TY) tai Lukion ruotsin kertaus 2 op (VY)
 • Sosiologia
 • Kulttuurien tuntemus
 • Johdatus oikeustieteeseen 2 op (TY)

Syventävät opinnot

 • Pääsykoevalmennus keväällä 2020 12 op
 • Hallinto-oikeuden oikeudenalojen perusteet 7 op (TY)
 • Kansainvälisen oikeuden oikeudenalojen perusteet 6 op (TY)
 • Oikeushistoria 6 op (TY)
 • Rikosoikeuden oikeudenalojen perusteet 8 op (TY)
 • Työoikeuden oikeudenalojen perusteet 7 op (TY)
 • Valtiosääntöoikeus 4-7 op (LY, TY)

Soveltavat opinnot

 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekäavoimen yliopiston opintojaopiston tarjonnasta
 • Halutessasi voit osallistua myös yo-arvosanojen korotuskursseille (syksy 2019)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustieteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on lukion tai muun vastaavan koulutuksen suorittaminen. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulu- ja työtodistuksesi hakemuksen yhteydessä. 

Tutkinto / todistus

Kansanopisto, oikeustieteen opintolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

jlk
(4)
Hyvä paikka rauhoittua ja pohtia tulevaisuuttansa. Samalla voi myös oppia oikeustiedettä ja parantaa mahdollisuuksiaan läpäistä pääsykoe.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Menesty oikeustieteen pääsykokeessa

Valmennuskeskuksen Turun Supertakuu-kurssilta pääsi oikikseen huimat 67 % viime keväänä. Varmista sisäänpääsysi – kursseja monilla paikkakunnilla!