Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Vapaaehtoistyö | Nepali

GoXplore Finland
Yhteenveto
3 viikkoa – 3 kuukautta
englanti
Joustavasti ympäri vuoden
   
Lähiopetus
Nepali
Kielimatkat

Vapaaehtoistyö | Nepali

Vapaaehtoistyö | Nepali

Vapaaehtoistyö | Nepali

Nepalia kuvataan usein seikkailun ja luontoelämysten mekkana, mutta maalla on myös suuri avuntarve monella alueella. Auta paikallisissa yhteisöissä mahdollisuuksiesi mukaan ja tutustu monimuotoiseen kulttuuriin, ruokaan ja ystävällisyyteen tässä fantastisen kauniissa maassa. Matkusta upeisiin Himalajan vuoristomaisemiin ja näe maailman korkein vuori Mount Everest ja koe sen uskomaton mahti. Jos olet kiinnostunut vaeltamisesta, et voi löytää parempaa kohdetta!

Vapaaehtoisohjelma kautta voit kokea Nepalin jännittävällä ja palkitsevalla tavalla, samalla auttaen avuntarpeessa olevia. Uskalla tehdä jotain erilaista ja mielekästä!

Projektit

Nepalissa voit valita kolmesta eri sijoituspaikasta:

Kathmandu – Nepalin pääkaupunki, ja suurin kohde myös useimmille projekteille. Täällä vietät tutustumisviikon, ja asut kaupungin laidalla vuoristomaisemien ympäröimänä.

Chitwan – Chitwan Kansallispuisto on Nepalin ensimmäinen kansallispuisto, joka on päässyt UNESCOn maailmanperintölistalle. Tämä puisto on ehdottomasti Nepalin paras wild life -kohde ja siellä on myös fantastinen kasvillisuus ja vuoriympäristö.

Pokhara – Yksi suosituimmista turistikohteista ja ympäröivä luonto on erinomainen. Pokhara sijaitsee 827 metrin korkeudessa veden pinnasta ja tunnetaan "The center of adventure" nimellä. Täältä aloittaa moni patikointimatkansa.

Työskentele lasten kanssa/päiväkodissa

Monilla näistä esikouluista/päiväkodeista on vähäiset resurssit työskennellä, joten apu, jota sinä vapaaehtoisena voit antaa, on erittäin arvostettua. Tämä projekti sisältää lapsista huolenpitoa, leikkiä heidän kanssaan, heidän pukemistaan, auttamista läksyissä ja yksinkertaisesti ajan viettoa lasten kanssa. Työtehtäväsi voi olla opettaa lapsia englannissa, hygieeniassa, tanssissa, musiikissa, maantiedossa ja matematiikassa. Työaika on noin 4 tuntia päivässä.

Opeta englantia kouluissa

Englanninkielen taito on tärkeää, mutta Nepalissa on hyvin vähän voimavaroja ja mahdollisuuksia tämän tyyppiseen opetukseen. Täällä saat mahdollisuuden auttaa opettamalla englantia, joka on hyvin arvostettua. 

Opeta englantia luostarissa

Tässä fantastisessa projektissa opetat englantia munkeille ja asut luostarialueella korkealla vuoristossa. Vapaaehtoisille järjestetään erillinen huone. Kathmandun lähiympäristössä on erilaisia luostareita ja sinut sijoitetaan johonkin näistä. Opetat munkkeja 1–2 tuntia päivässä, mikä mahdollistaa halutessasi opettamisen myös paikallisessa koulussa.

Terveydenhuoltoprojekti

Tämä on hyvin haastava ohjelma, jossa vapaaehtoinen työskentelee paikallisilla klinikoilla ja terveyskeskuksissa. Kokemus terveydenhuoltoalalta on vaatimus. Muistathan, että vaikka sinulla on kokemusta, tulet silti toimimaan avustavissa toimissa. 

Rakennustyö

Nepalissa voit osallistua myös rakennusprojekteihin. Monilla kouluilla, lastenkodeilla, terveyskeskuksilla ei ole esimerkiksi vessoja, kunnon luokkahuoneita, leikkipaikkoja, kirjastoa tai edes juoksevaa vettä. Työtehtävät vaihtelevat: yhdellä viikolla voit auttaa luokkahuoneen rakentamisessa ja seuraavalla viikolla tehdä vessoja lastenkotiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vapaaehtoistyö | Nepali, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Olet täyttänyt 18 vuotta. Tärkeintä on, että sinulla on halu auttaa, olet motivoitunut, omaat avoimen mielen ja olet itsenäinen. Hyvä englanninkielen taito ja fyysinen kunto ovat eduksi.

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantai vuoden ympäri.

Kustannukset

Hinnat

 • 4 viikkoa / luostariprojekti 1255 euroa
 • 5 viikkoa / luostariprojekti 1415 euroa
 • 6 viikkoa / luostariprojekti 1610 euroa
 • 3 viikkoa 845 euroa
 • 4 viikkoa 1020 euroa
 • 5 viikkoa 1195 euroa
 • 6 viikkoa 1405 euroa
 • 8 viikkoa 1800 euroa
 • 10 viikkoa 2160 euroa
 • 12 viikkoa 2535 euroa

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka)

Yllä olevat osallistumismaksut ja ohjelman pituus pitävät sisällään orientaatioviikon.

 • Jos otat osaa terveydenhuoltoprojektiin, tulee osallistumismaksun päälle lisäkulu 100 euroa / viikko.
 • Jos otat osaa luostarihuoltoprojektiin, tulee osallistumismaksun päälle lisäkulu 60 euroa / viikko.

Ohjelmaan sisältyy:

 • Käytännön informaatiota ennen lähtöä, jotta olet hyvin valmistautunut kohtaamaan uuden maan.
 • Apua viisumin kanssa
 • Vapaaehtoistyöpaikka, ja mahdollisuus vaihtaa sijoituspaikkaa
 • Nouto lentokentältä, kun saavut Nepaliin
 • GoXplore valvoo yhteistyökumppaneita koko ajan
 • Kuljetus työpaikoille
 • Ruoka ja majoitus koko ajalle (3 ateriaa päivässä arkisin, viikonloppuisin 2 ateriaa)
 • Minimiaika on 3 viikkoa.

Meno-paluu lentolippu Kathmanduun maksaa noin 600–900 euroa.

Viisumi

Suomalaiset saavat turistiviisumin lentokentältä ja tietyiltä rajanylityspaikoilta maahan saapumisen yhteydessä (visa on arrival). Viisumi on maksullinen ja se tulee maksaa lentokentällä tai rajanylityspaikalla. Yleensä saat viisumipaperit lennolla, jotka on hyvä täyttää valmiiksi jo koneessa. Lisää täytettäviä kaavakkeita löytyy lentokentällä.

Ota mukaan kaksi tuoretta värillistä passikuvaa, joissa on valkoinen tausta. Huomioi myös, että passin tulee olla hyvässä kunnossa, passista löytyy vähintään yksi tyhjä aukeama ja se on voimassa vähintään 6 kuukautta viisumia haettaessa. Jos haluat hakea viisumia etukäteen, löytyy lähin lähetystö Kööpenhaminasta.

Turistiviisumia voi jatkaa kuukausi kerrallaan 150 päivään asti yhtä kalenterivuotta kohden. Huomioi, että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää GoXploresta? Täytä yhteystietosi, niin he ottavat sinuun yhteyttä.

GoXplore Finland

GoXplore Finland

GoXplore Finland

Kiinnostaako työskentelyjakso ulkomailla? Haluatko kokea, miltä vapaaehtoistyö Afrikan eläimiä hoitaen tuntuu? Entä onko vuosi australialaisella farmilla seuraava määränpääsi?  GoXplore Finland tarjoaa erilaisia työskentelymatkapaketteja maailman eri kolkkiin. Tavoitteena on tarjota pohjoismaalaisille mahdollisuus työskennellä eri kulttuureissa ja tutustua samalla uusiin ihmisiin, kieliin ja tapoihin...


Lue lisää oppilaitoksesta GoXplore Finland ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

GoXplore Finland

Pieni Roobertinkatu 9
00130 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.goxplore.fi


Arvoinnit
Vapaaehtoistyö | Nepali ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: