Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaus

Haapaveden Opisto
Yhteenveto
2–3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Haapavesi
Ammatilliset perustutkinnot
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaus

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on eri ikäisten ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on oleellinen osa kasvatus- ja ohjausalan opintoja ja osaaminen arvioidaan työpaikalla näytöissä. Opiskelija voi myös suorittaa osan koulutuksesta ulkomailla erilaisissa työpaikoissa.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen tutkinto muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta:

  • ammatillinen kohtaaminen kasvatus- ja ohjausalalla
  • yksilön, ryhmän ja yhteisön ohjaaminen
  • nuoren kasvun ja hyvinvoinnin edistäminen
  • osallisuuden tukeminen ja sosiaalinen vahvistaminen.

Lisäksi opintoihin kuuluu 35 osp valinnaisia tutkinnon osia ja yhteisiä opintoja. Voit myös suorittaa tutkinnon osia. 

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan mahdolliset aiemmat opinnot ja osaaminen sekä suunnitellaan tutkinnon suorittamisen henkilökohtainen toteuttamismuoto.

Lisäksi on mahdollista suorittaa Humakin yhteisöpedagogi-tutkinnon AMK-väylät opintoja yhteensä 60 opintopistettä, ja opinnot suoritettuaan opiskelija voi hakea Humakiin erillishaussa ja tullessaan valituksi, väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa.

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja työelämässä

Valmistuneet nuoriso- ja yhteisöohjaajat voivat työllistyä muun muassa nuoriso-, erityisnuoriso- ja perhekotityöntekijöiksi sekä ohjaajiksi erilaisiin organisaatioihin.

Opinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin. Osa valmistuneista jatkaa opintojaan ammattikorkeakouluissa esimerkiksi yhteisöpedagogiksi, sosionomiksi tai liikunnan ohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen osaamista voi syventää myös Haapaveden Opistossa esimerkiksi kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnossa.​ 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Henkilöt, joilla on jo jokin aiempi tutkinto, voivat hakea jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Haapaveden Opisto sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Opisto järjestää ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa. Opisto muodostaa tiiviin kampusalueen aivan Haapaveden kaupungin keskustassa. Kampus tarjoaa monikulttuurisen ja yhteisöllisen toimintaympäristön, jossa vuorovaikutuksella ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Haapaveden Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Haapaveden Opisto

Vanhatie 45
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.haapop.fi

Arvioinnit

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: