Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus
Hämeen ammattikorkeakoulu
Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus
Bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi valmistuneella opiskelija hallitsee biomateriaalin käsittelyn, bioteknisten tuotantojen käsittelyprosessit, teollisen biotekniikan, prosessiautomaation, kone- ja laitetekniikan sekä teknis-taloudellisen ajattelutavan. Opintojen kuluessa opiskelija hahmottaa elintarviketeollisuuden tuotantoa, kone- ja laitetekniikkaa, automaatio- sekä materiaalitekniikkaa sekä energia-, talous-, ympäristö- ja turvallisuusnäkökohtia.
Bio- ja elintarviketekniikan AMK-insinööri voi sijoittua monenlaisiin alan tehtäviin teollisuuteen tai julkiselle sektorille. Ammattinimikkeitä ovat mm. prosessi-insinööri tai prosessivastaava, tuotanto- tai käyttöinsinööri, kehitys- tai suunnitteluinsinööri, tuotekehittäjä tai tuotekehitysinsinööri, tuotannon esimies tai tuotannonsuunnittelija, tuotanto- tai osastopäällikkö, osaston esimies, projekti-insinööri tai -päällikkö, terveystarkastaja, laatupäällikkö ja ympäristövastaava.
Koulutuksen sisältö
Bio- ja elintarviketekniikan koulutus vastaa elintarviketeollisuuden sivu- ja jätevirtoja ja muita biomassoja hyödyntävien biojalostamoiden sekä kiertotalouspalveluita tuottavien yritysten osaamistarpeisiin. Laatu-, turvallisuus- ja vastuullisuusosaaminen ovat tärkeässä roolissa. Koulutuksessa valmistuvalla on myös ympäristö- ja terveysvalvonnan viranomaistehtäviin vaadittava osaaminen.
Opintojen ydinosaamiseen kuuluu kemiaa, matematiikkaa, fysiikkaa, mikrobiologiaa, hygieniaa ja aistinvaraista arviointia. Opinnoissa perehdytään myös bio- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineisiin, niiden turvalliseen käsittelyyn sekä elintarviketeollisuuteen. Insinöörin prosessitekniset työkalut ja laadun tekemisen ja valvonnan tekniikat tulevat opinnoissa tutuksi, ja osaamista käytetään eri projekteissa tuotannon vastuullisuuden parantamiseen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen.
Profiloivien opintojen avulla opiskelija voi painottaa opintoja kiinnostuksensa mukaan elintarviketeollisuuteen, biojalostamotoimintaan ja/tai yrittäjyyteen. Opinnoissa työskennellään paljon tiimeissä, työelämälähtöisesti. Moduuleihin sisältyy yrityksille tehtäviä projektitöitä. Profiloiviin opintoihin voi sisällyttää tutkimus-, tuotekehitys- tai muun kehitysprojektin, jonka aihe on yritykseltä tai HAMK Bio -tutkimusyksikön hankkeesta.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Insinööri (AMK)
Ota yhteyttä
Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK
Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...
Yhteystiedot
Hämeen ammattikorkeakoulu
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: