Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus

Hämeen ammattikorkeakoulu, paikassa Riihimäki
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus

Tieto- ja viestintätekniikka

HAMKin tieto- ja viestintätekniikan opiskelijana opit, miten käytät, suunnittelet ja toteutat erilaisia tietotekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä. Opintosi painottuvat ohjelmistojen, laitteistojen, verkon, tietoliikenteen ja mediateknologian osaamiseen. Teknisen osaamisen lisäksi opit tiimityötä, projektinhallintakykyä, kielitaitoa, viestintävalmiuksia, kulttuurien tuntemusta, esiintymis- ja ihmissuhdetaitoja sekä talousosaamista.

Kun valmistut tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi (AMK), työskentelet tietotekniikan soveltamiseen liittyvissä suunnittelu-, käyttö- tai ylläpitotehtävissä. Vaihtoehtoihisi kuuluvat myös alan johtoon, myyntiin ja koulutukseen liittyvät tehtävät. Ammattinimikkeitä ovat mm. suunnitteluinsinööri, ohjelmistosuunnittelija, testausinsinööri, tietoliikenneinsinööri, projektipäällikkö, konsultti tai kouluttaja sekä yrittäjä.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksen sisältö

HAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa opit käyttämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tietotekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä.

Opit tekemällä, havainnoimalla ja tutkimalla. Opiskelu on monipuolista; uusia asioita opit tiimeissä, joiden työskentelyä opettajat ja tuutorit ohjaavat.

Opinnoissa keskeisessä asemassa ovat erilaiset projektit, joissa kehitetään tieto- ja viestintätekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana tehdään mm. yrityksen web-sivusto ja mikro-ohjainta hyödyntävä kehitysprojekti.

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörin ydinosaaminen koostuu seuraavista aiheista:

  • Ohjelmistotuotanto ja ohjelmointi
  • Web-tekniikat ja –sovelluskehitys
  • Digitaalinen ääni- ja videotuotanto, 3D-tekniikka ja lisätty-/virtuaalitodellisuus
  • Tietoverkot, tietojärjestelmät ja pilvipalvelut
  • IoT-järjestelmät, tekoäly ja koneoppiminen

Opintojen aikana voit suuntautua monitaitoiseksi ohjelmistojen, tietoverkkojen ja -järjestelmien osaajaksi tai erikoistua teknisesti vaativaan sisällöntuotantoon ja löytää itsesi tulevaisuudessa esimerkiksi 3D-animaatioiden, virtuaalitodellisuussovellusten tai pelisuunnittelun parista.

Voit sisällyttää tutkintoosi myös opintoja koko HAMKin tarjonnasta tai muista suomalaisista ja kansainvälisistä korkeakouluista. 

Koulutuksen toteutus

Opiskelu tapahtuu pääasiassa verkossa. Verkko-ohjausta järjestetään aiheesta riippuen 1–2 iltana viikossa (ma-pe) ja osaamista syvennetään paikan päällä tapahtuvilla lähiopetusjaksoilla. Verkko-ohjaussessioiden tallenteet on mahdollista katsoa myös jälkikäteen.  Lähiopetusjaksoja järjestetään tarpeen mukaan noin kerran kuussa viikonloppuisin (pe-iltaisin ja la-päivisin) sekä intensiiviviikoilla (touko- ja elokuun lopussa, ma-pe). Lähiopetus tapahtuu HAMKin Riihimäen toimipisteessä, os. Kaartokatu 2, Riihimäki. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Riihimäki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa, osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen ammattikorkeakoulu
Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu