Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 år
ruotsi
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Helsinki, Vaasa
Kandiohjelmat

Ekonomi

Mål

Hankens kandidat- och magisterutbildning är främst för dig som gått gymnasiet och som är intresserad av en internationell utbildning som studerar samhället ur ett ekonomiskt perspektiv. Utbildningen är 5-årig och lär dig grunderna i alla ekonomiska vetenskaper, ger dig internationell erfarenhet genom en utlandsvistelse och du får fördjupa dig i ett huvudämne under magisterstudierna.

När du studerar på kandidat- och magisterutbildningen har du studierätt för två examina. Först studerar du för kandidatexamen och efter avklarad kandidatexamen kan du studera vidare för en magisterexamen.

Studiernas uppbyggnad

Första studieåret: Under ditt första studieår avlägger du ett paket bestående av en introduktion till akademiska studier, grundkurserna i alla ämnen samt två språk. I slutet av året väljer du ditt blivande huvudämne och gör upp en individuell studieplan för dina studier.

Andra studieåret: Under ditt andra studieår avlägger du kurser i ditt huvudämne, de inhemska språken samt valfria studier och/eller biämnesstudier.

Tredje studieåret: Det tredje läsåret präglas av en utbytestermin och din kandidatavhandling. Din utbytestermin är antingen på höst- eller vårterminen, och utbytesstudierna bildar i allmänhet ditt biämne. Den termin du inte är utomlands fokuserar du på kandidatseminarier, skrivandet av din kandidatavhandling och avläggandet av de återstående kurserna så att du efter ungefär tre års studier ska kunna stoltsera som ekonomie kandidat.

Fjärde studieåret :Under det fjärde året har du ditt sikte på din magisterexamen och du avlägger fördjupade och programbundna kurser, samt valfria studier och språkstudier.

Femte studieåret: Femte läsåret fortsätter du med fördjupade eller valfria studier, går på magisterseminarium och skriver din magisteravhandling.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ekonomie kandidat och ekonomie magister (Kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri)

Hanken | Svenska handelshögskolan

Hanken – Svenska handelshögskolan

Svenska handelshögskolan är en av Nordens äldsta handelshögskolor. I dag är Hanken ett ledande internationellt ackrediterat universitet på det ekonomisk-merkantila området i Finland. Hanken har fem institutioner: Finansiell ekonomi och ekonomisk statistik Företagsledning och organisation Redovisning och handelsrätt Marknadsföring Nationalekonomi...


Lue lisää oppilaitoksesta Hanken | Svenska handelshögskolan ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hanken | Svenska handelshögskolan

Arkadiagatan 22
00101 Helsingfors


Arvioinnit
Ekonomi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.