Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Ekonomi, magisterutbildning i entreprenörskap och företagsledning

Hanken | Svenska handelshögskolan
Yhteenveto
2 vuotta
ruotsi
Heltid
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat
Helsinki, Vaasa
Alkavat koulutukset
Helsinki
Hösten

Vaasa
Hösten

Ekonomi, magisterutbildning i entreprenörskap och företagsledning

Magisterutbildningens vikt ligger på företagsledning, tillväxt, affärsutvecklingsfrågor, samt internationalisering och riktar sig till dig som är intresserade av såväl nya såsom ledning av etablerade företag.

Magisterutbildningen i entreprenörskap och företagsledning erbjuds både i Helsingfors och i Vasa. Magisterutbildningen ger dig färdigheter att arbeta med varierande frågeställningar utifrån ett ledningsperspektiv. 

Ämnespresentation

Studierna fokuserar på problem, utmaningar och möjligheter i små och medelstora företag samt familjeföretag. Vi ser företagen som en helhet ur ett ledningsperspektiv. Vi fokuserar på teman såsom uppstartningen av nya företag, affärsplaner, affäridéer, tillväxt, innovationer och styrelsearbete. Forskningen fokuserar på faktorer och processer bakom skapande och utvecklingen av nystartade och växande företag.

Beskrivning av studierna

Studierna inom huvudämnet entreprenörskap och företagsledning syftar till att ge de studerande en god beredskap till att klara sig i framtida näringsliv där affärsutveckling, professionell företagsledning och konsultering blir allt viktigare. I praktiken betyder det här att de som avlägger examen inom huvudämnet entreprenörskap och företagsledning ska ha kapacitet att vara med och utveckla nystartade, växande, såväl som att ta etablerade större företag till nästa nivå med hjälp av affärsutveckling. Följaktligen byggs kurserna upp kring begrepp som affärsutveckling, internationalisering, tillväxt, entreprenörskap, samt företagsledning och konsultering.

Yrkesprofil

Utbildningen ger kompetens för att skapa och leda företag, projekt och team. Många av vår studerande har startat egna företag, arbetar på ledande befattningar och arbetar med avancerad konsultering. Flera sysslar med finansieringsfrågor och rådgivning till betydande företag med internationell profil. En del arbetar som affärskonsulter och produktansvariga. Möjligheterna är många. 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ekonomie magister

Hanken | Svenska handelshögskolan

Hanken – Svenska handelshögskolan

Svenska handelshögskolan är en av Nordens äldsta handelshögskolor. I dag är Hanken ett ledande internationellt ackrediterat universitet på det ekonomisk-merkantila området i Finland. Hanken har fem institutioner: Finansiell ekonomi och ekonomisk statistik Företagsledning och organisation Redovisning och handelsrätt Marknadsföring Nationalekonomi...


Lue lisää oppilaitoksesta Hanken | Svenska handelshögskolan ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hanken | Svenska handelshögskolan

Arkadiagatan 22
00101 Helsingfors


Arvioinnit
Ekonomi, magisterutbildning i entreprenörskap och företagsledning ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: