Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ekonomi, magisterutbildning i finansiell ekonomi

Hanken | Svenska handelshögskolan
Yhteenveto
2 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Heltid
Helsinki, Vaasa
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Ekonomi, magisterutbildning i finansiell ekonomi

Mål

Magisterutbildningen är för den som vill fördjupa sig i teorier och till­ämpningar från veten­skaps­området finansiell ekonomi (eng. Finance). Den centrala frågeställningen i huvudämnet är hur ett företag kan skapa värde genom sina investerings- och finansieringsbeslut. Detta lär du genom att fördjupa dig i principerna för värdering av både reala och finansiella tillgångar och kontrakt, samt en förståelse för interaktionen mellan företag och kapitalmarknader. 

Målet med magisterutbildningen i finansiell ekonomi är att studerande fördjupar sig i att analysera, planera och fatta beslut om kapitalanskaffning, kapitalförvaltning och val av investeringar, vilket är grunden för hur ett företag kan skapa värde genom sina investerings- och finansieringsbeslut. Huvudämnet syftar till att ge de studerande kunskaper om prisbildningen av finansiella tillgångar och därigenom förmåga till portföljförvaltning, företags finansiella planering och styrning samt hantering av internationella finansierings- och investeringsbeslut. Centrala vetenskapliga element inom huvudämnet utgörs av investeringsteori, teoribildningen på området företagsfinansiering, värdepappersanalys och kapitalmarknadsteori, portföljteori, internationell finansiering inklusive valutakursproblematiken samt hantering av finansiella risker.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ekonomie magister

Hanken | Svenska handelshögskolan

Hanken | Svenska handelshögskolan

Hanken – Svenska handelshögskolan

Svenska handelshögskolan är en av Nordens äldsta handelshögskolor. I dag är Hanken ett ledande internationellt ackrediterat universitet på det ekonomisk-merkantila området i Finland. Hanken har fem institutioner: Finansiell ekonomi och ekonomisk statistik Företagsledning och organisation Redovisning och handelsrätt Marknadsföring Nationalekonomi...


Lue lisää oppilaitoksesta Hanken | Svenska handelshögskolan ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hanken | Svenska handelshögskolan

Arkadiagatan 22
00101 Helsingfors


Arvoinnit
Ekonomi, magisterutbildning i finansiell ekonomi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kylteriksi kauppikseen 2021?

Valmennuskeskuksen valmennuskurssit – täysin uudet opetusvideot! Pitkällä Online-kurssilla jopa 382 oppituntia opetusta ja 7 harjoituskoetta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: