Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Ekonomi, magisterutbildning i redovisning

Hanken | Svenska handelshögskolan
Yhteenveto
2 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Heltid
Helsinki, Vaasa
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Ekonomi, magisterutbildning i redovisning

Magisterutbildningen i redovisning ger dig kunskap i redovisningsteori, internationell redovisning och resultatstyrning samt insikter i de strategiska dimensionerna av företagsanalys. Du lär dig skapa och utnyttja ekonomisk information. En väl fungerande redovisningsrapportering är en förutsättning för framgångsrik företagsverksamhet. En redovisningsmagister är kapabel att effektivt skapa, analysera och tolka både monetär och icke-monetär information samt att kommunicera denna information till både företagsledningen och andra beslutsfattare såsom ägare, banker och företagsanalytiker. Du får kunskap som gör dig kompetent att som ekonomiskt sakkunnig delta i strategiskt och operativt beslutsfattande inom företaget.

Ämnespresentation

Redovisning som huvudämne ger de studerande yrkesmässig kunskap om skapande och utnyttjande av information om företagets verksamhet och ekonomi. Information om företagets verksamhet används såväl av företagsledningen i dess strategiska och operativa beslutsfattande som av externa intressenter såsom ägare, andra finansiärer och företagsanalytiker i deras beslutsfattande. Extern redovisning (financial accounting) koncentrerar sig på information riktade till externa intressenter, speciellt finansiärerna, för att utnyttjas i deras finansierings- och investeringsbeslut.

Beskrivning av studierna

I studierna behandlas bl.a. bokföring och bokslut samt därtill hörande lagstiftning, koncernredovisning, revision och företagsanalys. Intern redovisning (management accounting) koncentrerar sig på företagsledningens informationsbehov och behandlar lönsamhetskalkylering, budgetering, prissättning, resultatstyrning, belönings- och uppföljningssystem (control) samt företagsanalys. Företagsledningen utnyttjar den internt genererade informationen för att dra upp de strategiska riktlinjerna för företaget, göra investeringsbeslut, leda den operativa verksamheten och därmed styra resultatenheter och skapa därtill hörande belöningssystem.

I de fördjupade studierna förvärvar de studerande kunskap i redovisningsteori, internationell redovisning och resultatstyrning samt insikter i de strategiska dimensionerna av företagsanalys. Studerande som läser redovisning som huvudämne förvärvar en djupgående kunskap i att skapa och utnyttja ekonomisk information. En väl fungerande redovisningsrapportering är en förutsättning för framgångsrik företagsverksamhet. Redovisningsmagistern är kapabel att effektivt skapa, analysera och tolka både monetär och icke-monetär information samt att kommunicera denna information till både företagsledningen och andra beslutsfattare såsom ägare, banker och företagsanalytiker. Han/hon har även färdighet att som konomiskt sakkunnig delta i strategiskt och operativt beslutsfattande inom företaget. De studerande erbjuds även möjlighet att utföra de fördjupade studierna på engelska.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ekonomie magister

Hanken | Svenska handelshögskolan

Hanken – Svenska handelshögskolan

Svenska handelshögskolan är en av Nordens äldsta handelshögskolor. I dag är Hanken ett ledande internationellt ackrediterat universitet på det ekonomisk-merkantila området i Finland. Hanken har fem institutioner: Finansiell ekonomi och ekonomisk statistik Företagsledning och organisation Redovisning och handelsrätt Marknadsföring Nationalekonomi...


Lue lisää oppilaitoksesta Hanken | Svenska handelshögskolan ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hanken | Svenska handelshögskolan

Arkadiagatan 22
00101 Helsingfors


Arvioinnit
Ekonomi, magisterutbildning i redovisning ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kylteriksi kauppikseen 2021?

Markkinoiden edullisin – Kauppisnetti Koti. Valmennuskurssilla yli 1500 tehtävää, uudistetut opetusvideot, 7 harjoituskoetta ja edistymiskäyrä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: