Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Lukiot ja erikoislukiot
4,5 (4 Arvioinnit)

Aikuisten lukiokoulutus

Helsingin aikuislukio, paikassa Helsinki
Pituus
2–4 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Download file
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2–4 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Download file
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuisten lukiokoulutus | Helsingin aikuislukio logo

Aikuisten lukiokoulutus koostuu pakollisista ja syventävistä opinnoista. Lukion päättötodistuksen saadakseen opiskelijan on suoritettava oppimäärän mukainen vähintään 88 opintopistettä. Aikuislukion oppimäärän suoritusaika on Lukiolain mukaan 2–4 vuotta. Tähän aikaan lasketaan mukaan myös mahdolliset aikaisemmat lukiovuodet missä tahansa lukiossa.

Päivälukiosta siirtyvän opiskelijan aikaisempien opintojen tunnustaminen tehdään aina yksilöllisesti. Opiskelijan tulee suorittaa mahdollinen laskennallinen opintojaksojen määrä syventäviä opintoja, joista sovitaan opinto-ohjaajan kanssa. Mikäli aikuislukion pakolliset opinnot on jo suoritettu, voi opiskelija varautua suorittamaan useampia syventäviä opintoja saadakseen oppimäärän täyteen.

Opiskeluaika ja -suunnitelma:

Lukion koko oppimäärän voi opiskella omaan tahtiin, mutta siihen on käytettävissä enintään neljä vuotta. Jos opiskelija ei perustellusta syystä (esim. terveydelliset tai elämäntilanteesta johtuvat syyt) saa suoritettua oppimäärä neljässä vuodessa, tulee hänen hakea rehtorilta kirjallisesti lisäaikaa opintojen loppuunsaattamiseen. Hakulomakkeita saa opinto-ohjaajalta, jonka kanssa tehdään samalla suunnitelma puuttuvien opintojen suoritusaikataulusta.

Lukiotutkinnon suorittajien tulee aina tehdä opinto-ohjaajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suunnitelmaa päivitetään tarvittaessa.

Verkko- ja etäopiskelu

Helsingin aikuislukiossa on myös laaja etä- ja verkko-opintojen tarjonta.

Etäopetus tapahtuu verkossa opettajan johdolla iltaisin lukujärjestyksen mukaan. Se on reaaliaikaista, ja opiskelija voi osallistua tunnille tietokoneen välityksellä mistä tahansa. Etäopetuksessa opiskelija on vuorovaikutuksessa opettajan ja ryhmän kanssa samalla tavalla kuin perinteisessä opetuksessa.

Verkko-opetus on ajasta ja paikasta riippumatonta, ja se sopii opiskelijoille, joilla on hyvät opiskelutaidot ja motivaatio. Verkko-opetuksessa opiskelijalla on mahdollisuus pyytää apua ja ohjausta opettajaltaan, mutta pääosa tehtävistä tehdään itsenäisesti. Erilaiset valmiit oppimispolut antavat mahdollisuuden omiin tavoitteisiin sopivaan opiskeluun, ja opettajan palaute auttaa kehittämään omia taitoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten lukiokoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Hakijan tulee olla yli 18-vuotias, sekä suorittanut peruskoulun. Alaikäisiä opiskelijoida voidaan ottaa aikuislukioon rehtorin päätöksellä painavasta syystä.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten lukiokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 4 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Ismo
25 marras 2021
Laadukasta opetusta ja kattava opintotarjonta

Koulussa saa laadukasta opetusta ja henkilökunta on hyvin ystävällistä ja auttavaista. Opintotarjonta on laaja, joten voi valita itselleen kiinnostavia aineita.

4/5
Iita
21 marras 2021

Koulutus mahdollista räätälöidä oman näköiseksi. Esimerkiksi itselläni on taustalla jo toinen toisen asteen tutkinto ja tähtään vain yo-kirjoituksiin. Opiskelen myös samanaikais...

Näytä kokonaan
4/5
Osallistuja
08 marras 2021
Hyvä koulu

Hyvä ja toimiva koulu

Helsingin aikuislukio
Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai lukion oppiaineita ja korottaa suoritettuja arvosanoja. ...

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu