Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Lukiot ja erikoislukiot
4,8 (4 Arvioinnit)

Lukion aineopiskelu

Helsingin aikuislukio, paikassa Helsinki
Pituus
Kurssikohtainen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Kurssikohtainen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Lukion aineopiskelu

Lukion aineopiskelu | Helsingin aikuislukio logo

Lukion aineopiskelu Helsingin aikuislukiossa mahdollistaa yksittäisten lukion aineiden opiskelun sekä jo suoritettujen arvosanojen korottamisen. Kuka tahansa voi osallistua lukio-opintoihin aineopiskelijana, jolloin voi opiskella vain haluamiansa opintojaksoja. 

Aineopiskelijoiden tulee ilmoittautua aineopiskelijaksi koulun verkkosivujen sähköisellä lomakkeella ja perehtyä opiskelun käytäntöihin ja pysyä ajan tasalla opinnoissaan tiedotteiden, opinto-oppaan ja Wilman avulla. Toisten lukioiden opiskelijoita ohjaa kuitenkin kunkin koulun oma opinto-ohjaaja.

Opiskelumuodot

Opetusta tarjotaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena. Lähiopetus tapahtuu Helsingin aikuislukion Mäkelänrinteen toimipisteessä ma-to ilta-aikaan. Etäopetus on lukujärjestykseen sidottua ma-to-iltaisin, mutta siihen voi osallistua tietokoneen välityksellä mistä tahansa. Verkko-opintoja voi suorittaa missä tahansa oman aikataulun mukaan. Ne eivät sisällä reaaliaikaista opetusta ja ohjausta, kuten etäopinnot, mutta opettaja tukee itsenäistä opiskelua palautteen ja verkkoviestien avulla.

Opintojen täydennys ja korottaminen:

Lukio-opintoja voi täydentää uusilla aineilla tai laajemmalla oppimäärällä. Lukion päättöarvosanojen korottamista varten kannattaa tehdä suunnitelma. Suunnitelman tekemisessä auttaa aineopiskeljoiden oma opinto-ohjaaja, joka on erikoistunut juuri aineopiskelijoiden auttamiseen ja ohjaamiseen. Suunnittelussa opiskelija ohjataan käymään korotuksen kannalta oikeat opintojaksot. Esimerkiksi aikaisemmin suoritetun lukion lyhyen matematiikan voi vuodessa täydentää pitkäksi. Fysiikan, kemian ja biologian oppimääriä voi laajentaa, ja nämä oppiaineet ovat tarjolla myös etänä koko lukuvuoden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lukion aineopiskelu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Hakijan tulee olla yli 18-vuotias, sekä suorittanut peruskoulun. Alaikäisiä opiskelijoida voidaan ottaa aikuislukioon rehtorin päätöksellä painavasta syystä.

Tutkinto / todistus

Lukion päättötodistus

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lukion aineopiskelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 4 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Aleksi
11 joulu 2021
Erittäin hyvä, suosittelen!

Reaaliaineet ovat olleet minulle lukiossa hyvin stressaavia ja olen ollut huono niissä, koska en pysynyt kärryillä. Helsingin aikuislukiossa saan tehdä aineopintoja omassa tahdi...

Näytä kokonaan
5/5
Ritva
12 marras 2021

Kävin Helsingin aikuislukiossa Ranskan kursseilla. Olipas hienoja opetusmenetelmiä! Opetus eteni sujuvasti! Ei liian hidasta eikä liian nopeaa. Kiitos Suville!

5/5
Anu Tamminen
09 marras 2021
Loistava opetus. Hyvä sijainti.

Motivoiva, hyvä opettaja. Kiva tunnelma. Oppimisen meininki.

Helsingin aikuislukio
Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

Helsingin aikuislukio

Helsingin aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai lukion oppiaineita ja korottaa suoritettuja arvosanoja. ...

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu