Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukiokoulutus yleislinjalla

Helsingin kielilukio
Pituus: 3 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloituspäivämäärä: Syksyisin
marker Hakuaika käynnissä
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutuspaikkakunta: Helsinki
Koulutustyyppi: Lukiot ja erikoislukiot
Koulutuksen järjestäjä: Helsingin kielilukio

Lukiokoulutus yleislinjalla

Yleislinja Helsingin kielilukiossa

Yleislinja

Helsingin kielilukion yleislinjalla painotetaan kieliä ja kansainvälisyyttä, kulttuurien tuntemusta ja taiteita sekä kestävää kehitystä ja tulevaisuuden taitoja. Opiskelijaa kannustetaan aktiiviseen osallistumiseen, luovaan toimintaan ja yhdessä toimimiseen. Koulukohtaisia kursseja on tarjolla runsaasti. Kurssitarjonta on laadittu niin, että esimerkiksi pitkän matematiikan ja fysiikan voi yhdistää monipuoliseen kieliohjelmaan. Oppiaineet on jaettu 38 tunnin kursseiksi, ja yhden jakson aikana opiskelija opiskelee keskimäärin kuusi kurssia.

Helsingin kielilukiossa on käytössä jaksojärjestelmä, jossa on viisi jaksoa. Jokainen jakso päättyy seitsemän päivän koeviikkoon. Arviointi tehdään kursseittain ja kirjallinen jaksoarviointi jaetaan opiskelijoille noin kaksi viikkoa jakson päättymisen jälkeen.

Opiskelu Helsiningin kielilukiossa

Helsingin kielilukiossa opiskelijat voivat valita valtakunnallisten kurssien lisäksi koulun painotusten mukaisia koulukohtaisia kursseja. Opiskelijat voivat osallistua kaikille kursseille linjasta riippumatta. Helsingin kielilukion kurssitarjotin mahdollistaa usean valinnaisen kielen opiskelun sekä esimerkiksi laajan kieliohjelman ja pitkän matematiikan yhdistämisen.

Helsingin kielilukio kuuluu Ykköskampukseen yhdessä Alppilan lukion, Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lukiolainen voi valita kursseja kunkin neljän lukion kurssitarjonnasta.

Kiinnostuitko yleislinjasta?

Lisätietoa Helsingin kielilukion yleislinjasta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Helsingin kielilukio on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

Hakeminen ja kelpoisuus

Helsingin kielilukion yleislinjalle haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Valinta yleislinjalle tehdään perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Tutkinto / todistus

Ylioppilastutkinto + lukion päättötodistus

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Lukiokoulutus yleislinjalla.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukiossa voi opiskella joko kielilinjalla tai yleislinjalla. Lukiossa opiskelee yhteensä noin 600 lukiolaista, joista kielilinjalla aloittaa vuosittain 70 uutta opiskelijaa ja yleislinjalla 116 opiskelijaa.  Helsingin kielilukiolla on valtakunnallinen kielten erityistehtävä. Tämä tarkoittaa sitä, että kielilinjalaisella on oikeus vähentää pakollisia...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukio yhteystiedot

Helsingin kielilukio

Kajaaninlinnantie 10
00900 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi