Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukiokoulutus medialinjalla

Helsingin medialukio
Pituus: 3 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloituspäivämäärä: Syksyisin
marker Hakuaika käynnissä
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutuspaikkakunta: Helsinki
Koulutustyyppi: Lukiot ja erikoislukiot
Koulutuksen järjestäjä: Helsingin medialukio

Lukiokoulutus medialinjalla

Helsingin medialukio

Lukiokoulutus medialinjalla

Helsingin medialukion medialinjan opetuksessa painotetaan viestintäsivistystä eli medialukutaitoa. Medialukutaito on taitoa hankkia, analysoida ja käsitellä kriittisesti tietoa. Opinnoissa pääpaino on tekemisessä ja kursseilla sekä erilaisissa projekteissa on mahdollista tehdä lyhytelokuvia, lehtijuttuja, radio-ohjelmia, nettisivuja, musikaaleja ja paljon muuta.

Medialinjalla opiskelu

Medialinjalla opiskellaan vähintään 10 mediakurssia, joista kolme on erikseen nimettyjä. Opintopoluissa on kolme eri vaihtoehtoa, joita pitkin voi kasvattaa tietämystään mediasta yleisesti ja median maailmasta. Opintopolut ovat:

  1. Ilmaisupolku
  2. Yhteiskunnallinen polku
  3. Tietotekninen polku

Opintopolun voit valita kiinnostuksesi mukaan. Ilmaisupolku soveltuu esimerkiksi henkilöille, jotka haluavat toimia lehtityön parissa tai esiintyä. Yhteiskunnallisella polulla tutustutaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tietotekniikkanerot voivat kehittää taitojaan tietoteknisellä polulla. Polkuja on mahdollista kulkea myös ristiin.

Miten haen medialinjalle?

Haku medialinjalle tapahtuu yhteishaun lisäksi erillisellä hakemuksella. Hakemuksessa perustelet, miksi juuri sinut kannattaisi valita medialinjalle. Hakemuksessa sinun tulee kertoa kuka olet, miksi haluat medialinjalle ja miksi sinut kannattaisi valita medialukioon.

Sinun kannattaa kertoa myös mediamaailmaan liittyvistä harrastuksistasi – kuvaile, mitä olet jo tehnyt ja mistä olet kiinnostunut. Hakemuksen mukaan tulee liittää mahdolliset erilliset todistukset harrastuksistasi, omia tuotoksiasi, opettajan lausunto mediaosaamisestasi tai muita olennaisia asioita, joihin haluat vedota.

Merkitse hakemukseen, monesko hakutoive Helsingin medialukion medialinja sinulle on ja haetko myös yleislinjalle. Lopuksi allekirjoita hakemus ja lisää siihen päiväys ja toimita se Helsingin medialukioon.

Oppilaiden valinnassa otetaan huomioon peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden painotettu keskiarvo, yläasteen valinnaisaineet sekä hakijan media-alaan liittyvä harrastuneisuus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Lisätietoa lukiokoulutuksesta medialinjalla saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Helsingin medialukio on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

Hakeminen ja kelpoisuus

Medialinjalle haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Sähköisen hakemuksen lisäksi hakijat tekevät erillisen hakemuksen. Lisätietoa hausta saat Helsingin medialukion nettisivuilta tai täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyynnön.

Tutkinto / todistus

Ylioppilastutkinto sekä todistus mediaopinnoista

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Lukiokoulutus medialinjalla.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Helsingin medialukio

Helsingin medialukio

Oletko kiinnostunut siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu? Ota tuntumaa mediamaailmaan ja lähde opiskelemaan mediaa viestintäpainotteisessa Helsingin medialukiossa! Medialukiossa on tarjolla yli neljäkymmentä erilaista mediakurssia aina tekniikasta esiintymiseen. Medialinjan lisäksi Helsingin medialukiossa toimii yleislinja.  Jos sinua kiinnostaa media, lähde opiskelemaan medialukion medialinjalle. Medialinjan...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin medialukio

Helsingin medialukio yhteystiedot

Helsingin medialukio

Moisiontie 3
00099 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi