Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Helsinki
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Helsingin yliopisto

Historia

Historian kandiohjelman opinnoissa kouluttaudutaan historian asiantuntijaksi. Tähän kuuluu perehtyminen eri teemoihin ja aikakausiin (esim. taloushistoria, poliittinen historia, keskiajan historia jne.) sekä siihen, miten historiaa tutkitaan ja miten sitä on aiemmin tutkittu. Koulutuksen myötä opit huomaamaan, että asioita ei pidä ottaa annettuina, vaan niitä on arvioitava kriittisesti. Kykenet myös esittämään omat mielipiteesi perustellusti ja selkeästi.

Historian opinnot antavat valmiudet käsitellä suuria tietomääriä ja löytää niistä oleellinen asiasisältö. Harjaantuva kyky erottaa pääasiat sivuasioista sekä asioiden ymmärtäminen niiden moninaisissa yhteyksissä ovat historian opintojesi tärkeitä päämääriä. Opiskelun myötä kehität omaa päättelykykyäsi, opit tarkastelemaan maailmaa ja yhteiskunnallisia ilmiöitä luovasti sekä kykenet soveltamaan kriittisesti tietojasi. Harjaannut myös lukemaan erikielisiä menneistä ajoista kertovia lähteitä.

Laaja-alaisuutensa vuoksi historian opinnot antavat monenlaisia valmiuksia työelämään. Historian opinnoissa saatu ammattitaito ei liity yhteen ammattiin, vaan muuttuvilla työmarkkinoilla tärkeä uusien asioiden omaksumiskyky antaa sinulle mahdollisuudet suuntautua monenlaisille työurille ja sijoittua hyvinkin erilaisille elämänaloille.

Ajallisesti historian opinnot käsittävät aikakaudet antiikista nykyaikaan saakka. Temaattisesti liikutaan Suomen ja Pohjoismaiden historiasta aina globaalihistoriaan asti. Opintosi koostuvat sekä erilaisista lähiopetuksen muodoista että kirjallisista töistä. Lähiopetuksessa osallistut luennoille ja opiskelet erilaisissa pienryhmissä, kuten lukupiireissä, joissa yhdessä opettajan opastamana keskustellaan historian lähteisiin ja tutkimuskirjallisuuteen kuuluvista teksteistä. Kirjallisissa töissä voit tenttiä alan tutkimuskirjallisuutta tai kirjoittaa esseitä opettajan kanssa sovitun kirjallisuuden pohjalta. Tieteellisen tutkimuksen tekemisen menetelmiä kehität ohjatusti proseminaarissa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto – opiskele maailman parhaaksi

"Yhtenä maailman johtavista monitieteisistä yliopistoista uskomme ajattelun voimaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Tavoitteemme on tuottaa ja jakaa tietoa, joka auttaa ratkaisemaan meitä kaikkia koskettavia maailmanlaajuisia haasteita. Olemme edelläkävijöitä esimerkiksi ilmastotutkimuksessa ja maailman kärkeä syöpähoitojen mekanismien ymmärtämisessä."...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin yliopisto

Arvioinnit

Historia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Historian opiskelua stipendillä!

Suorita historian, poliittisen historian ja uskontotieteen yliopisto-opintoja ja valmistaudu jatko-opintoihin valintakokeita, väylää tai arvosanojen korotusta varten.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: