Sivuston käyttötapa: Mobiili

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma

Helsingin yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Päiväopinnot
Helsinki
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma

Tavoite

Teknologinen kehitys perustuu usein uusien materiaalien kehittämiseen. Materiaalitutkimuksella on suuri merkitys energiaan, ruokaan, veteen, terveyteen, hyvinvointiin, ympäristöön, luonnovarojen kestävään käyttöön ja kaupungistumiseen liittyvien haastavien ongelmien ratkaisemisessa.

Materiaalitutkimuksen asiantuntijat tutkivat olemassaolevien ja uusien materiaalien kemiallista ja fyysistä perustaa, syntetisointia ja käsittelyä, koostumusta ja rakennetta sekä ominaisuuksia ja suorituskykyä. Materiaalitutkimuksen asiantuntijana taitojasi tarvitaan tutkimuslaitoksissa, teknologiateollisuudessa (elektroniikka- ja sähkötekniikkateollisuudessa, tietotekniikan, konetekniikan ja metalliteollisuuden alalla sekä konsultointitehtävissä), kemianteollisuudessa, metsäteollisuudessa, energiateollisuudessa sekä lääketieteen tekniikan ja lääketeollisuuden alalla. Maisteriohjelmamme yhdistää tietotaitoa Helsingin yliopiston kemian, fysiikan ja materiaalitutkimuksen aloilta, jotka on luokiteltu korkeatasoisiksi kansainvälisissä arvioinneissa. Koulutusohjelmassa syvennyt materiaalien syntetisointiin ja karakterisointiin, uusien materiaalien kehittämiseen sekä olemassaolevien materiaalien parantamiseen liittyviin perustavanlaatuisiin fysikaalisiin ja kemiallisiin kysymyksiin. Opintosi keskittyvät materiaalitekniikan sijasta materiaalitieteeseen.

Valmistuttuasi sinulla on vankka ymmärrys materiaalitutkimuksen olennaisista käsitteistä, teorioista ja kokeellisista menetelmistä. Opit tuntemaan erityyppiset materiaalit ja pystyt mukauttamaan ja soveltamaan teoreettista tietoa ja kokeellisia menetelmiä alan uusiin ongelmiin sekä arvioimaan kriittisesti toisten tutkijoiden työtä.  Osaat myös välittää tietoa alastasi sekä kollegoille että maallikoille.

Valitsemastasi erikoistumissuunnasta riippuen opit ymmärtämään syvällisesti

  • epäorgaanisten materiaalien synteesiä, käsittelyä, rakennetta ja ominaisuuksia
  • materiaalitutkimuksen mallintamismenetelmiä
  • biomolekulaaristen systeemien rakennetta ja dynamiikkaa
  • polymeerien synteesiä, rakennetta ja ominaisuuksia
  • materiaalitutkimuksen teollisia sovelluksia
  • fysiikan menetelmien käyttöä lääketieteessä.

Koulutuksen sisältö

Kaikki maisteriohjelmassa annettava opetus perustuu opettajien vankkaan asiantuntemukseen materiaalifysiikan ja -kemian peruskysymysten saralla. Kaikki opettajat hyödyntävät opetuksessa myös omaan alaan liittyvää tutkimustaan.

Opintoihisi sisältyy runsaasti erilaisia opetusmuotoja kuten luentoja, harjoituksia, laboratoriotyöskentelyä, projekteja ja kesäkouluja.

Pääaineen opintojen lisäksi voit sisällyttää tutkintoosi sivuaineopintoja muista kemian, fysiikan ja tietojenkäsittelytieteen alan koulutusohjelmista.

Hakeminen

Haku maisterikoulutukseen, englanninkieliset ja monikieliset maisteriohjelmat.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja suurin tiedekorkeakoulu, yhteensä 40 000 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö. Maailmanlaajuisissa yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu yleensä sadan parhaan joukkoon. Helsingin yliopisto etsii ratkaisuja globaaleihin haasteisiin ja luo uudenlaista ajattelua ihmiskunnan parhaaksi. Tieteen voimalla yliopisto on rakentanut...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin yliopisto

Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Arvioinnit

Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.