Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kandi- ja maisteriohjelmat

Metsätieteiden kandiohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Metsätieteiden kandiohjelma

  • Haluatko vaikuttaa siihen, miltä metsän, Suomen tärkeimmän luonnonvaran ja luonnon monimuotoisuuden kehdon, tulevaisuus näyttää?
  • Oletko koskaan ihmetellyt, miksi metsiä kutsutaan maailman keuhkoiksi ja miten ilmastonmuutos liittyy niihin?
  • Tai miten puut kasvatetaan ja jalostetaan taimista tuotteiksi kestävästi ja tehokkaasti?
  • Entä miten talous ja metsäympäristö liittyvät toisiinsa? 

Näihin kysymyksiin vastataan metsätieteiden opinnoissa, jotka haastavat näkemään metsät ei vain lenkkiympäristöinä tai puuvarastoina, vaan monipuolisen ja uusiutuvan raaka-aineen lähteenä sekä monimutkaisina, ympäristöönsä kytkeytyvinä ekologisina kokonaisuuksina. Ihmisen ja luonnon sekä yhteiskunnan ja luonnonvarojen suhde on opetuksessa vahvasti läsnä. 

Metsätieteiden koulutusohjelma tarjoaa laajan ja monipuolisen näkemyksen metsistä ja niiden käytöstä. Opinnot sisältävät ja soveltavat muun muassa biologiaa, liiketaloustiedettä, ympäristötieteitä, logistiikkaa, geoinformatiikkaa sekä tietotekniikkaa. Metsätieteistä valmistuneet ovat metsäekologian, metsävarojen hallinnan ja käytön, metsäekonomian ja markkinoinnin sekä metsäbiotalouden kansainvälisiä ammattilaisia, joilla on hyvät työllistymismahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kandiohjelman opintosuunnat ovat metsien ekologia ja käyttö sekä metsäekonomia ja markkinointi. 

Tule siis opiskelemaan Helsingin yliopistoon yhteen maailman parhaista ja arvostetuimmista metsätieteiden koulutusohjelmista. Lisätietoa metsätieteiden opiskelusta, metsäalasta ja sen mahdollisuuksista saat metsätieteet.fi –sivustolta.

Uramahdollisuudet

Metsätieteiden kandidaatin tutkinto luo pohjan metsätieteiden maisterintutkinnolle. Halutessaan opiskelija voi hakeutua maisteriopintoihin myös johonkin muuhun koulutusohjelmaan, kuten esimerkiksi ilmakehätieteen, kasvibiologian, maatalous- ympäristö- ja luonnonvaraekonomian sekä Environmental change and global sustainability -maisteriohjelmiin. Metsätieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot muodostavat yhdessä laajan ja monipuolisen kokonaisuuden metsien ja luonnonvarojen käytöstä. Tämä osaaminen on helposti sovellettavissa niin metsäalalla kuin sen ulkopuolellakin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Pätevyys

Metsätieteiden kandidaatin tutkinto yhdessä metsätieteiden maisterin tutkinnon kanssa antaa metsänhoitajan pätevyyden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti ja maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu