Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kansanopistot

Draama ja näyttelijäntaide

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Draama ja näyttelijäntaide

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

Haluatko näyttelijäksi? Onko suunnitelmissasi hakea Teatterikorkeaan ja kaipaat siihen valmennusta? Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjalla opiskelet näyttämötyön ja esiintymisen käytäntöä ja teoriaa. Opiskelun pääpaino on näyttelijäntaiteessa. Tämän lisäksi opinnoissa syvennytään muihin teatterin osa-alueisiin, esimerkiksi ohjaukseen ja dramaturgiaan. Opintovuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja! Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja. Draama ja näyttelijäntaiteen opinnot ovat päiväopiskelua. Opetus on arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä esiintymisen ja näyttelijäntyön alueilla käytännössä ja teoriassa. Esitykset, produktiot ja vierailukäynnit ovat tärkeä osa opiskelua. Opintojen tavoitteena on tukea teatterialalle pyrkiviä, Suomessa ja ulkomaille.

Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijoilta odotetaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun sekä halua kehittyä ja oppia uutta. Opiskelijoilla tulee olla aito kiinnostus teatteria kohtaan ja kykyä taiteelliseen työskentelyyn yhteistyössä muiden opiskelijoiden kanssa. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Draaman ja näyttelijätaiteen opintojen sisältö

Opintojen sisällössä painotus on näyttelijäntyössä, kuten läsnäolossa, vuorovaikutuksessa, esiintymistaidoissa, improvisaatiossa, fyysisessä ilmaisussa, puheessa ja äänenkäytössä. Opinnoissa syvennytään teatteriin taiteenlajina ja sen eri osa-alueisiin, joita ovat käsikirjoittaminen ja dramaturgia, ohjaaminen, teatterin yleistietous ja soveltava teatteri. Produktiot, niiden valmistelu ja esiintymiset opettavat ja kehittävät.

Opintovuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja. Teatterikorkeakoulun avoimen opinnoista on mahdollista suorittaa seuraavat kurssit: Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen (1op), Improvisaatio (2op) ja Näyttelijäntaiteen peruskurssi (5op).

Opintojen toteutus

Opiskelu tapahtuu ryhmässä ja on päätoimista päiväopiskelua. Produktioiden esityksiä on myös iltaisin ja viikonloppuisin. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy myös työpajoja, joissa teemoina on esimerkiksi tekstien tulkinta ja näyttelijän kameratyöskentely. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijat tekevät yhteistyötä myös muiden HEOn opintolinjojen kanssa, mm. Käsikirjoittamisen ja Elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelijoiden kanssa.

Opettajina linjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet teatterialan ja teatteripedagogiikan ammattilaiset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Draama ja näyttelijäntaide, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Aikataulu

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Draama ja näyttelijäntaide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.