Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja

käsikirjoitus ja dramaturgia

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja

Kiinnostaako elokuvakäsikirjoittaminen? Tai se, miten tekstisi muuttuu valmiiksi kohtauksiksi? Haluaisitko käsikirjoittamisesta ammatin? Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa syvennyt monipuolisesti kirjoittamisen eri tekniikoihin. Lukuvuoden aikana suoritat Luovan kirjoittamisen perusopinnot. 

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian linjalla perehdyt erilaisiin luovan kirjoittamisen muotoihin, elokuva- ja teatteridramaturgiaan ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin.

Saat välineitä lähtökohdistasi riippuen kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen tai syventämiseen sekä valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisesi laajentamiseen kirjoittajana.

Opintojen sisältö ja toteutus

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa kirjoitetaan tekstejä elokuva- ja tv-tuotantoon sekä itsenäisesti että tiimeissä. Kirjoittamisen lisäksi opiskelijat voivat syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Opintolinja toimii tiiviissä yhteistyössä Elokuva- ja TV-ilmaisun sekä Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjojen kanssa. HEOssa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat suorittavat Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaan.

Elokuvallista yleissivistystä laajennetaan tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Opintovuoden aikana käydään katsomassa laatuelokuvia Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) elokuvateatterissa Orionissa.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan viideksi viikoksi alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaa elokuva-alalla korkeakoulutetut ja pätevät opettajat, joilla on vankka kokemus opintolinjan suunnittelusta ja toteutuksesta. Vierailevina opettajina toimii muitakin huippuammattilaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun).
Voidaan maksaa myös erissä.

  • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,4)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Englannin kieltä ja viestintää!

Kieliasiantuntijaksi, kieltenopettajaksi tai taitavaksi viestijäksi! Englannin kielen, monikulttuurisuuden sekä viestinnän ja journalistiikan opintoja.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja täytä seuraavat tiedot: