Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lauluntekijän opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Lauluntekijän opintolinja

Lauluntekijälinja

Lauluntekijän opintolinja

Lauluntekijä-opintolinjan tavoitteena on se, että koulutuksen suoritettuaan opiskelijat tuntevat laulunteon vaatimukset ja löytävät omat vahvuutensa. Opiskelijat voivat painottaa tekemistään oman artistisuutensa kehittämiseen, biisien tarjoamiseen muille, tai myös joko sanoittamiseen tai säveltämiseen.

Olennainen osa opiskelua on ryhmän sisällä annettu palaute, konsertit ja esiintymiset helsinkiläisissä ravintoloissa ja klubeilla. Opintoihin voivat hakea sekä uransa alussa olevat että pidemmälle ehtineet lauluntekijät, säveltäjät ja sanoittajat. Lauluntekijäksi kehittymisessä on monta eri tietä, joten musiikin teoreettinen osaaminen tai muusikon taidot eivät ole edellytys hakemiselle. 

Lauluntekijän opintojen sisältö

Lauluntekijä-opintolinjalla opiskellaan (pääosin suomenkielisen) lyriikan kirjoittamisen ja säveltämisen prosesseja huomioiden erilaiset genret. Co-writing on tärkeä osa opiskelua. Lisäksi lukuvuoden aikana opiskellaan kevyen musiikin teoriaa, äänittämisen sekä musiikkiteknologian (Logic) perusteita ja näiden hyödyntämistä lauluntekemisessä. Tekstittämisen ja säveltämisen ammattilaiset vierailevat ja kertovat omasta musiikin tekemisestään ja opastavat biisinteossa.

Lauluntekijä-, muusikko- ja tuottajavierailijoita ovat viime vuosina olleet mm. Anssi Kela, Stig, Jurek Reunamäki, Mikko von Hertzen, J. Karjalainen, Lasse Wikman, Lasse Kurki, Jonas Olsson, Tracy Lipp, Markus Nordenstreng, Juha Tapio, Jukka Immonen, Arto Tuunela, Mariska ja Saara Törmä.

Tunnettujen levy-yhtiöiden ja vaihtoehtoisten toimijoiden väki kertoo musiikin tuotantokuvioista ja kuuntelee opiskelijoiden biisejä. Koulutus tarjoaa myös perustiedot tekijänoikeuksista, musiikkielämän hyvistä käytännöistä, ilmaisusta ja musiikki-improvisaatiosta. Opetuksessa panostetaan valmennukseen ja ohjaukseen. Opetukseen kuuluu myös jatko-opintomahdollisuuksien käytännönläheinen esittely.

Lauluntekijä-linja tekee yhteistyötä muiden HEOn musiikkilinjojen (Laulaja, Musiikki ja musiikkiteknologia) kanssa. Opintolinjalla opiskelijat saavat mahdollisuuksia kehittää esiintymistään ja siihen liittyviä taitoja. Keväällä opiskelijat hankkivat opiskeluaan tukevan työharjoittelupaikan, jossa saa käytännön tuntuman opiskelijaa kiinnostaviin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lauluntekijän opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lauluntekijän opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOn opiskelijamäärä on vuosittain maamme kansanopistojen suurimpia. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO Kulttuuri tarjoaa laadukasta taideopetusta teatterin, kirjoittamisen, musiikin ja kuvallisen ilmaisun aloilla....


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Lauluntekijän opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.