Kansanopistot
5,0 (3 Arvioinnit)

Radio- ja TV-journalismi

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Radio- ja TV-journalismi

Radio- ja TV-journalismin opinnot

Radio- ja tv-journalismin opinnoissa saat perusvalmiudet radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opetuksessa keskitytään radion lähetysvirtaan ja muiden sähköisten medioiden ajankohtais- ja uutistuotantoihin. Lukuvuoden aikana osallistut toimitustyöhön ja opiskelijaprojekteihin.

Opintojen tavoite

Radio- ja tv-journalismin opintolinjan tavoitteena on, että opiskelijat saavat monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti radion ja television ohjelmatyössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat saavat hyvän perustan mediasisältöjen tuottamiselle, oman mediapersoonan kehittämiselle sekä viestintäalan jatko-opinnoille.

Opintojen sisältö ja toteutus

HEOn Radio- ja tv-journalismin opintolinjalla opiskellaan muun muassa journalistista tiedonhankintaa, käsikirjoittamista, haastattelutekniikkaa, studiotyöskentelyä, kuvausta, äänitystä sekä digitaalista jälkikäsittelyä. Myös mobiilijournalismin perusteet tulevat lukuvuoden aikana tutuiksi.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää kirjallista ilmaisua verkossa sekä esiintymisvalmiuksia juontajana ja toimittajana. Käytännön kokemusta opiskelijat saavat syyslukukaudella video/tv-projektissa ja kevätlukukaudella medialinjojen yhteisessä mediaprojektissa Trombit, johon sisältyy pääkaupunkiseudulla kuuluva Trombit FM -paikallisradiokanava.

Lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät vierailemaan mediataloissa ja tuotantoyhtiöissä. Lisäksi vierailijoina käy tunnettuja media-alan tekijöitä kertomassa omista työmenetelmistään. Opetusohjelmaan kuuluu kuuden viikon työharjoittelu. Harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja tv-tuotantoyhtiöt.

Radio- ja tv-journalismin opinnot on suunnattu niille, jotka suunnittelevat media-alan jatko-opintoja tai työllistymistä media-alalle.

Odotamme opiskelijoilta kiinnostusta ajankohtaisiin ilmiöihin ja valmiutta ryhmätyöskentelyyn. Lisäksi odotamme motivaatiota oppia ohjelmatuotannossa tarvittavia teknisiä taitoja ja sitä, että opiskelijat ovat valmiita sitoutumaan projekteihin, joihin sisältyy itsenäistä työskentelyä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Radio- ja TV-journalismi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Radio- ja TV-journalismi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Jere
30 loka 2017
Alan ammattilaisia paikalla ja hyvä meininki.

Aivan loistava.

5/5
Roope
01 joulu 2015
Perehdyttävää, kokonaisvaltaista opetusta.

Intensiivistä ja hyvin valmistavaa opetusta. Aineen opettajat sekä radio- että tv-opinnoissa ovat alan tunnistettuja ammattilaisia ja he jakavat osaamistaan sekä vinkkejä työlli...

Näytä lisätiedot
5/5
Köyhän miehen Leppilampi
01 joulu 2015
Erilaiset radio-ja tv-alaan tarvittavat työt. Mm. Valokuvaus, editointi, radiotyöskentely

Käytännönläheistä opetusta. Pieni teoriapuoli, minkä jälkeen oppiminen tapahtuu tekemällä! Radiotyöskentelyä, dokumenttien tekoa, katujournalismia, makasiiniohjelmia yms!!

HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu