Sivuston käyttötapa: Mobiili

Teologian ja historian opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Teologian ja historian opintolinja

Teologia ja historia

Teologian ja historian opintolinja

Teologian opinnot johdattavat uskonnolliseen ymmärtämiseen historiallisessa ja kulttuurisessa viitekehyksessä. Yleisen teologian opinnoissa on tavoitteena saada perustiedot teologisesta ajattelusta viiden eri oppiaineen kautta: eksegetiikan, kirkkohistorian, systemaattisen teologian, käytännöllisen teologian ja uskontotieteen.

Historian opinnoissa opiskelijat käyvät läpi historiantutkimuksen keskeisiä käsitteitä ja tutkimussuuntauksia. Tavoitteena on saada perustiedot yleisestä historiasta, Suomen poliittisesta historiasta, aatehistoriasta, kulttuurihistoriasta sekä historiantutkimuksesta. Opinnot sisältävät myös arkeologian opintojakson.

Opintojen sisältö

Teologian opinnoissa opintojen kurssit noudattavat Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintosuunnitelmia. Historian opinnoissa kurssit suoritetaan Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Linjan muut opintojaksot täydentävät yliopisto-opintoja. Opintovuoden aikana tehdään vierailuja teologian ja historian opiskelijoita kiinnostaviin kohteisiin (esim. museot, näyttelyt) ja tavataan alan ammattilaisia. Vierailuohjelma räätälöidään opiskelijoiden toiveiden mukaiseksi. Keväällä on mahdollisuus työharjoitteluun.

Loppukevät painottuu HEOn omaan, tehokkaaseen ja perusteelliseen valmistautumiseen valintakokeisiin pienryhmissä. Erityisesti panostetaan hakuun Helsingin yliopiston tiedekuntiin. Valmennusta järjestetään myös muiden yliopistojen valintakokeisiin.

Teologian ja historian linjalla opiskellaan ainekohtaisissa opintoryhmissä yliopiston opettajien johdolla. Opintoryhmissä opiskellaan eri opintojaksojen oppisisältöjä ja yliopisto-opiskelun teknisiä taitoja. Yliopisto-opinnot voidaan myöhemmin liittää sellaisenaan osaksi korkeakoulututkintoa ja hyödyntää hakiessa yliopistoon avoimen väylän kautta eli ilman valintakoetta.

Opintojen toteutus

Teologian ja historian opintolinjalla opiskellaan pääsääntöisesti arkipäivisin. Myös yliopisto-opetus järjestetään teologian ja historian osalta päiväsaikaan. Tenttejä on iltaisinkin.  Aikataulut annetaan aina hyvissä ajoin.

Opiskelijat laativat opettajan avulla henkilökohtaisen opintosuunnitelman lukuvuodelleen. Opiskelutavat ovat monipuolisia: luentoja, aineistotehtäviä, ryhmätöitä, portfolio-työskentelyä ja projekteja. Opiskelijat saavat opettajalta palautetta edistymisestään. Opiskelu on tavoitteellista, muttei tiukkapipoista.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teologian ja historian opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOn opiskelijamäärä on vuosittain maamme kansanopistojen suurimpia. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO Kulttuuri tarjoaa laadukasta taideopetusta teatterin, kirjoittamisen, musiikin ja kuvallisen ilmaisun aloilla....


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Teologian ja historian opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.