Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Haluatko toimia monipuolisissa ravintola- ja cateringalan tehtävissä? Oletko luonteva asiakaspalvelija? Haluatko luoda elämyksiä asiakkaille?
Kokkina pääset valmistamaan maukasta ja terveellistä ruokaa, suunnittelemaan esillepanoa ja tutustumaan vieraisiin kulttuureihin ja makuelämyksiin.
Tarjoilijana huolehdit asiakastilojen viihtyisyydestä ja laitat esille myytäviä tuotteita sekä esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille tuotteita ja palveluja.
Kenelle tarkoitettu
Opiskelijaksi hakeutuvalla ei tarvitse olla voimassa olevaa alan työsuhdetta tai työkokemusta, mutta nämä katsotaan hakeutumisvaiheessa hakijalle eduksi. Hakija, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan, ohjataan mahdollisuuksien mukaan suorittamaan tutkinto oppisopimuskoulutuksena.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan hakeutumisen yhteydessä kielitestiin. Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville (TE-toimiston päätös).
Toteutus
Tutkinto on mahdollista suorittaa suuntautuen joko kokin (ruoanpalvelun osaamisala) tai tarjoilijan (asiakaspalvelun osaamisala) tehtäviin.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan alan oikeissa työpaikoissa ja näiden oikeissa työtehtävissä osoittamalla osaaminen näytöin. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Koulutus toteutetaan päivä- ja mahdollisesti iltakoulutuksena pääsääntöisesti arkipäivisin. Lähiopetus on järjestetty 8.15–14.00 välisenä aikana, mutta koulutuksen aloittamis- ja päättämisajankohdissa voi olla poikkeuksia (tapahtumat ym.). Koulutukseen voi sisältyä myös ilta- ja viikonloppuopintoja sekä erilaisten tilaisuuksien tehtäviin osallistumista.
Työelämässä oppimisjaksolla työpäivät ovat sidottuja mm. toimipaikan aukioloaikoihin ja työvuoroihin sekä alan työehtosopimukseen.
Koulutus toteutetaan joustavina lähi- ja etäopiskeluina hyödyntäen erilaisia koulutuksen ja opetuksen muotoja (mm. luennot, verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, yksilö-, pari- ja tiimiopiskelu) sekä työelämässä oppimisena koulutussopimuspaikassa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Koulutukseen haetaan Hyrian omien kotisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Jatko-opinnot
Perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden, esimerkiksi restonomi (amk) -koulutukseen, ammattitutkintoihin sekä erikoisammattitutkintoihin. Alalla on mahdollista suorittaa mm. ravintola- ja suurtalousesimiehen erikoisammattitutkinto sekä baarimestarin erikoisammattitutkinto.
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Taitoja, joilla muutat maailmaasi
Hyria tuottaa toisen asteen ammatillisia koulutuspalveluita sekä valmennus- ja kuntoutuspalveluita Uudellamaalla ja Hämeessä. Voit suorittaa Hyriassa kokonaisia tutkintoja tai lyhyempiä tutkinnon osista muodostettuja koulutuksia kätevästi työn ohessa. Kampuksemme sijaitsevat Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Lisäksi Hyrialla on toimipisteitä muun muassa Lahdessa, Hämeenlinnassa...
Lue lisää oppilaitoksesta Hyria koulutus ja katso koulutustarjonta täältä