Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija | oppisopimuskoulutus
Kenelle tarkoitettu
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on suunnattu ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille sekä alalla jo työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon.
Opiskelijaksi oppisopimuksella hakeutuvalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan toimipaikaan tai olet saamassa uuden työpaikan (työaika keskimäärin vähintään 25 h/vko), jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Hakijan on hyvä selvittää ennen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen oman toimipaikkansa suostumus sopimuksen tekemiseksi. Alan työkokemus katsotaan hakijalle eduksi.
Jos näytät osaamisesi ilman valmistavaa koulutusta, oppisopimusta ei solmita.
Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan tarvittaessa hakeutumisen yhteydessä kielitestiin.
Toteutus
Oppisopimuksen kesto on riippuvainen tavoitteista (koko tutkinto, yksittäinen tutkinnon osa/osia) ja opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Aika tarkentuu ennen oppisopimuksen allekirjoitusta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laadinnan myötä. Oppisopimus allekirjoitetaan ennen koulutuksen alkua, jolloin oppisopimuskoulutus alkaa oppisopimuksen solmimispäivästä tai sen jälkeen työnantajan ja opiskelijan kanssa sovittuna ajankohtana.
Lähiopetusta on 2-5 pv/kk. Oppisopimuksella opiskelevien lähiopetuspäivien määrä riippuu opiskelijan henkilökohtaisesta lähtötilanteesta (osaamisesta). Pääosa käytännön opinnoista tapahtuu työpaikalla työskennellen työpaikkaohjaajan ohjauksessa.
Koulutuksen lähipäivät toteutetaan päivä- ja mahdollisesti iltakoulutuksena pääsääntöisesti arkipäivisin. Lähiopetus on järjestetty useimmiten klo 8.15–14.00 välisenä aikana, mutta koulutuksen aloittamis- ja päättämisajankohdissa voi olla poikkeuksia (tietyt koulutuspäivät, tapahtumat ym.).
Koulutukseen voi sisältyä myös ilta- ja viikonloppuopintoja sekä erilaisten tilaisuuksien ruoka- ja tarjoilutehtäviin osallistumista. Työpaikalla noudatetaan toimipaikan aikatauluja ja soveltuvaa alan työehtosopimusta.
Koulutus toteutetaan joustavina lähi- ja etäopiskeluina hyödyntäen erilaisia koulutuksen ja opetuksen muotoja (mm. luennot, verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, yksilö-, pari- ja tiimiopiskelu) sekä työelämässä oppimisena oppisopimuspaikassa. Koulutuksen voi aloittaa mistä tutkinnon osasta tahansa. Koulutus toteutetaan joko Hyvinkäällä tai Riihimäessä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija | oppisopimuskoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Koulutukseen haetaan Hyrian omien kotisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Taitoja, joilla muutat maailmaasi
Hyria tuottaa toisen asteen ammatillisia koulutuspalveluita sekä valmennus- ja kuntoutuspalveluita Uudellamaalla ja Hämeessä. Voit suorittaa Hyriassa kokonaisia tutkintoja tai lyhyempiä tutkinnon osista muodostettuja koulutuksia kätevästi työn ohessa. Kampuksemme sijaitsevat Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Lisäksi Hyrialla on toimipisteitä muun muassa Lahdessa, Hämeenlinnassa...
Lue lisää oppilaitoksesta Hyria koulutus ja katso koulutustarjonta täältä