Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Itsenäiset maisteriohjelmat

Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma

Tavoite

Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelman opinnot antavat yleiset valmiudet ja kelpoisuuden toimia asiakirjahallinnan ja arkistoalan asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Jotta voit hakea asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelmaan, tulee sinulla olla suoritettuna joko alempi tai ylempi korkeakoulututkinto.

Koulutuksen sisältö

Asiakirjahallinnan ja arkistoalan opinnot antavat tietoa asiakirja- ja arkistoaineistojen ja arkistoinstituutioiden roolista kulttuuriperinnön tuottajina, säilyttäjinä ja välittäjinä sekä valmiudet asiakirjatiedon elinkaaren jatkumon suunnitteluun ja ohjaukseen erilaisissa organisaatioissa. Keskeisiä sisältöjä lähestytään sekä akateemisen tutkimuksen että käytännön asiakirjahallinnan ammattilaisuuden kautta.

Opinnot sisältävät luento-opetusta, verkkokursseja, seminaarityöskentelyä, kirjatenttejä ja pro gradu -tutkielman. Niihin sisältyy myös kuuden kuukauden arkistoharjoittelu, joka tehdään yleensä kahtena kolmen kuukauden harjoittelujaksona.

Sivuaineopintoina suoritettavat oikeustieteiden opinnot antavat lisävalmiuksia asiakirjahallinnan tehtäviin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri tai yhteiskuntatieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.