Kandi- ja maisteriohjelmat

Historia

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Historia

Tavoite

Itä-Suomen yliopiston historian oppiaineessa on kaksi historia-ainetta, Suomen historia ja yleinen historia. Historia kouluttaa opiskelijoita arvioimaan kriittisesti tieteessä ja julkisuudessa esitettäviä käsityksiä menneisyydestä ja nykypäivästä. Historian tuntemus antaa myös näkökulmia tulevaisuuteen. Historian opiskelu ei tarkoita vain perehtymistä vanhoihin tapahtumiin, vaan se auttaa suhteuttamaan ilmiöitä ja löytämään niille oikean mittakaavan. Historian opiskelu tarjoaa laajan ja monipuolisen yleissivistyksen.

Koulutuksen sisältö

Historian opiskelu aloitetaan perusopinnoista, joissa perehdytään muun muassa maailman historian ja Suomen historian keskeisiin tapahtumiin ja ilmiöihin. Opinnot jatkuvat aineopinnoilla, joissa painotetaan esimerkiksi taloudellisia, kulttuurisia, aatteellisia, sosiaalisia ja poliittisia kehityslinjoja. Ne perehdyttävät myös tutkimusmenetelmiin, itsenäiseen tiedonhankintaan ja tutkimustyöhön.

Maisterivaiheen historian syventävissä opinnoissa perehdytään historian keskeisiin kehityslinjoihin ja tieteenalan klassikkoteoksiin. Lisäksi opiskelijat syventävät historiatieteen näkökulmiin liittyvää ymmärrystään valitsemillaan erikoistumisopintojaksoilla. Niissä opiskelija voi perehtyä esimerkiksi Suomen historian Ruotsin aikaan, Afrikan kolonisaation historiaan, aluehistoriaan tai sotien ja yhteiskuntien muutoksiin. Syventäviin opintoihin sisältyy myös työelämään orientoivia opintoja ja pro gradu -tutkielma.

Kandidaatin ja maisterin tutkintoihin suoritetaan historian opintojen lisäksi sivuaineiden opintoja. Ne opiskelija voi valita itsenäisesti Itä-Suomen yliopiston laajasta sivuainevalikoimasta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu