Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Joensuu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Historia

Tavoite

Itä-Suomen yliopiston historian oppiaineessa on kaksi historia-ainetta, Suomen historia ja yleinen historia. Historia kouluttaa opiskelijoita arvioimaan kriittisesti tieteessä ja julkisuudessa esitettäviä käsityksiä menneisyydestä ja nykypäivästä. Historian tuntemus antaa myös näkökulmia tulevaisuuteen. Historian opiskelu ei tarkoita vain perehtymistä vanhoihin tapahtumiin, vaan se auttaa suhteuttamaan ilmiöitä ja löytämään niille oikean mittakaavan. Historian opiskelu tarjoaa laajan ja monipuolisen yleissivistyksen.

Koulutuksen sisältö

Historian opiskelu aloitetaan perusopinnoista, joissa perehdytään muun muassa maailman historian ja Suomen historian keskeisiin tapahtumiin ja ilmiöihin. Opinnot jatkuvat aineopinnoilla, joissa painotetaan esimerkiksi taloudellisia, kulttuurisia, aatteellisia, sosiaalisia ja poliittisia kehityslinjoja. Ne perehdyttävät myös tutkimusmenetelmiin, itsenäiseen tiedonhankintaan ja tutkimustyöhön.

Maisterivaiheen historian syventävissä opinnoissa perehdytään historian keskeisiin kehityslinjoihin ja tieteenalan klassikkoteoksiin. Lisäksi opiskelijat syventävät historiatieteen näkökulmiin liittyvää ymmärrystään valitsemillaan erikoistumisopintojaksoilla. Niissä opiskelija voi perehtyä esimerkiksi Suomen historian Ruotsin aikaan, Afrikan kolonisaation historiaan, aluehistoriaan tai sotien ja yhteiskuntien muutoksiin. Syventäviin opintoihin sisältyy myös työelämään orientoivia opintoja ja pro gradu -tutkielma.

Kandidaatin ja maisterin tutkintoihin suoritetaan historian opintojen lisäksi sivuaineiden opintoja. Ne opiskelija voi valita itsenäisesti Itä-Suomen yliopiston laajasta sivuainevalikoimasta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit

Historia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.