Sivuston käyttötapa: Mobiili

Historia, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Joensuu
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Historia, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopiston historian oppiaineessa on kaksi historia-ainetta, Suomen historia ja yleinen historia.

Historia kouluttaa opiskelijoita arvioimaan kriittisesti tieteessä ja julkisuudessa esitettäviä käsityksiä menneisyydestä ja nykypäivästä. Historian tuntemus antaa myös näkökulmia tulevaisuuteen. Historian opiskelu tarjoaa hyvän yleissivistyksen, valmiuksia analysoida erilaisia aineistoja ja perehtyä ajankohtaisiin metodisiin keskusteluihin. Lisäksi opinnot avaavat historiallisten kehityslinjojen hallintaa ja historiatieteen oman oppihistorian tuntemusta. Tavoitteenamme on kouluttaa asiantuntijoita, jotka kykenevät vastaamaan nopeasti muuttuvan työelämän haasteisiin.

Jotta voit hakea historian maisterikoulutukseen, tulee sinulla olla suoritettuna joko alempi tai ylempi korkeakoulututkinto, katso tarkemmin valintaperusteet.

Avainsanat: historia, humanistinen ala, Suomen historia, yleinen historia, aineenopettaja

Maisterivaiheen pääaineopinnoissa eli historian syventävissä opinnoissa perehdytään historian keskeisiin kehityslinjoihin ja tieteenalan klassikkoteoksiin. Lisäksi opiskelijat syventävät historiatieteen näkökulmiin liittyvää ymmärrystään valitsemillaan erikoistumisopintojaksoilla. Niissä opiskelija voi perehtyä esimerkiksi Suomen historian Ruotsin aikaan, Afrikan kolonisaation historiaan, aluehistoriaan tai sotien ja yhteiskuntien muutoksiin. Syventäviin opintoihin sisältyy myös työelämään orientoivia opintoja ja pro gradu -tutkielma.

Historian syventävien opintojen lisäksi tutkintoon opiskellaan sivuaineen opintoja. Sivuaine tarkoittaa muun kuin historian oppiaineen opintokokonaisuutta, jonka opiskelija voi valita oman kiinnostuksensa perusteella Itä-Suomen yliopiston laajasta sivuainetarjonnasta.

 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit

Historia, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.