Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Historia, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Historia, maisteriohjelma

Tavoite

Itä-Suomen yliopiston historian oppiaineessa on kaksi historia-ainetta, Suomen historia ja yleinen historia.

Historia kouluttaa opiskelijoita arvioimaan kriittisesti tieteessä ja julkisuudessa esitettäviä käsityksiä menneisyydestä ja nykypäivästä. Historian tuntemus antaa myös näkökulmia tulevaisuuteen. Historian opiskelu tarjoaa hyvän yleissivistyksen, valmiuksia analysoida erilaisia aineistoja ja perehtyä ajankohtaisiin metodisiin keskusteluihin. Lisäksi opinnot avaavat historiallisten kehityslinjojen hallintaa ja historiatieteen oman oppihistorian tuntemusta. Tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, jotka kykenevät vastaamaan nopeasti muuttuvan työelämän haasteisiin.

Jotta voit hakea historian maisterikoulutukseen, tulee sinulla olla suoritettuna joko alempi tai ylempi korkeakoulututkinto.

Koulutuksen sisältö

Maisterivaiheen pääaineopinnoissa eli historian syventävissä opinnoissa perehdytään historian keskeisiin kehityslinjoihin ja tieteenalan klassikkoteoksiin. Lisäksi opiskelijat syventävät historiatieteen näkökulmiin liittyvää ymmärrystään valitsemillaan erikoistumisopintojaksoilla. Niissä opiskelija voi perehtyä esimerkiksi Suomen historian Ruotsin aikaan, Afrikan kolonisaation historiaan, aluehistoriaan tai sotien ja yhteiskuntien muutoksiin. Syventäviin opintoihin sisältyy myös työelämään orientoivia opintoja ja pro gradu -tutkielma.

Historian syventävien opintojen lisäksi tutkintoon opiskellaan sivuaineen opintoja. Sivuaine tarkoittaa muun kuin historian oppiaineen opintokokonaisuutta, jonka opiskelija voi valita oman kiinnostuksensa perusteella Itä-Suomen yliopiston laajasta sivuainetarjonnasta.

 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Historia, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: