✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Hyvinvointi yhteiskunnassa, yhteiskuntatieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kuopio
Itsenäiset maisteriohjelmat

Hyvinvointi yhteiskunnassa, yhteiskuntatieteiden maisteri

Tavoite

Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneella on syvällistä tietoa yhteiskuntatieteiden teoriaperinteistä sekä valitsemistaan tutkimus- ja sovellusalueista. Hyvinvointi yhteiskunnassa -suuntautumisvaihtoehdossa hän perehtyy erityisesti sosiaalipedagogiikan ja sosiologian teoreettisiin keskusteluihin ja tutkimukseen sekä hyvinvoinnin kysymyksiin. Hän kykenee tuottamaan uutta yhteiskuntatieteellistä tietoa sekä toimimaan yhteiskunnallista asiantuntemusta vaativissa työtehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Monitieteinen Hyvinvointi yhteiskunnassa -suuntautumisvaihtoehto yhdistää sosiologian ja sosiaalipedagogiikan tieteenalojen näkökulmia. Se tarjoaa vahvan pohjan hyvinvoinnin sosiaalisten perustojen, taloudellisten ja kulttuuristen ehtojen sekä hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuuksien ymmärtämiselle. Opinnot ruokkivat kriittistä ja analyyttista ymmärrystä hyvinvoinnista ja sen kääntöpuolista, eriarvoisuudesta ja huono-osaisuudesta.

Hyvinvointia tarkastellaan yhteiskunnallisella, yhteisöllisellä ja läheissuhteiden tasolla sekä kasvun ja kasvatuksen näkökulmista. Kestävän hyvinvoinnin kehys avaa lisäksi tarkastelun hyvinvoinnin tulevaisuuteen, globaaleihin rajoituksiin ja mahdollisuuksiin sekä oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon kysymyksiin. Laajat opinnot mahdollistavat keskittymisen johonkin hyvinvoinnin osa-alueeseen oman kiinnostuksen mukaan. Hyvinvointi yhteiskunnassa -suuntautumisvaihtoehdosta valmistuu yhteiskuntatieteiden maistereita, joilla on vahva hyvinvoinnin ymmärtämisen, tutkimisen ja edistämisen asiantuntemus, tutkijan valmiudet ja laaja yhteiskuntatieteellinen sivistys.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Yhteiskuntatieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Arvioinnit
Hyvinvointi yhteiskunnassa, yhteiskuntatieteiden maisteri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.