Kirjallisuus, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Joensuu
Itsenäiset maisteriohjelmat

Kirjallisuus, maisteriohjelma

Tavoite

Haluatko kirjallisuuden ja kulttuurin moniosaajaksi?

Kirjallisuuden maisteriopinnoista voit valmistua äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi tai kulttuurialan asiantuntijaksi. Opit ymmärtämään kirjallisuuden merkityksen yhteiskunnassa saat valmiudet toimia tekstitaitojen ja kirjoittamisen ammattilaisena. Sivuaineita voit valita Itä-Suomen yliopiston laajasta tarjonnasta.

Opiskelu perustuu monipuolisiin opetusmenetelmiin, jotka kehittävät työelämätaitoja. Kansainvälistä kokemusta voit hankkia opiskelijavaihdossa. Joensuusta löydät runsaasti kulttuuritoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia opiskelun tueksi ja vastapainoksi.

Koulutuksen sisältö

Kirjallisuuden maisteriopinnot tarjoavat laajan tietämyksen kirjallisuuden ja kirjallisen elämän ilmiöistä. Opinnoissa perehdyt kirjallisuuden historiaan ja nykymuotoihin sekä kirjallisuudentutkimuksen suuntauksiin. Koulutus antaa valmiudet tarkastella kirjallisuutta sekä historiallisessa ja yhteiskunnallisessa kontekstissa että kertomustutkimuksen välinein. Voit valintasi mukaan perehtyä myös kirjallisuuden lähialueisiin kuten elokuvaan, sarjakuvaan ja mediateksteihin.

Koulutuksessa painottuu yhteistyö muiden kielen- ja kulttuurintutkimuksen alojen kanssa. Opinnoissasi tutustut humanistisia aloja yhdistäviin teemoihin ja lähestymistapoihin.

Voit suunnitella opintosi kiinnostuksesi ja ammattitoiveittesi mukaisesti. Sivuaineiksi kirjallisuutta opiskeleville sopivat esimerkiksi suomen kieli, suomen opettaminen toisena tai vieraana kielenä, mediakulttuuri ja viestintä, taiteensosiologia tai sukupuolentutkimus. Sivuaineita voit valita myös Itä-Suomen yliopiston muista tiedekunnista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Kirjallisuus, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.