Kandi- ja maisteriohjelmat

Kotitalousopettaja

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Kotitalousopettaja

Tavoite

Kotitalousopettajat ovat arjen taitajia ja tutkijoita. Koulutuksen pääaine on kotitaloustiede, jonka sisältöalueita ovat asuminen, ruokatalouden hoito ja kuluttajakasvatus. Opettajan pedagogiset opinnot ja opetusharjoittelut antavat valmiuksia opettajuuteen.

Koulutukselle on ominaista yhdessä tekeminen, oppiminen ja opettamaan oppiminen monipuolisissa oppimisympäristöissä, kuten opetuskeittiössä, puhtaanapidon opetustilassa, luonnossa tai elintarvikeyrityksissä. Opetuksessa sulautuvan teknologian käyttö kotitalouden oppiaineissa on uusia haasteitamme. Asiantuntijavierailut ovat osa opetusta ja esimerkiksi ruokakulttuureita opiskeltaessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen pääaine on kotitaloustiede. Opintojen sisältöalueita ovat asumiseen, ruoka- ja kuluttajaosaamiseen liittyvät aihekokonaisuudet. Opettajan pedagogiset opinnot ja opetusharjoittelut antavat valmiuksia opettajuuteen.

Koulutuksessa käytettäville työskentelytavoille on ominaista yhdessä tekeminen ja oppiminen monimuotoisissa oppimisympäristöissä. Kotitaloustieteilijät ovat kiinnostuneet arjen rakentumisesta ja kestävän kehityksen mukaisista ratkaisuista.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu