Kandi- ja maisteriohjelmat

Logopedia

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Logopedia

Tavoite

Logopedia on tieteenala, joka tarkastelee puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitystä sekä niissä esiintyviä häiriöitä eri elämänkaaren vaiheissa. Logopedian opinnoissa pääset tutustumaan alan keskeisiin tutkimuskohteisiin, kuten puheeseen, kieleen ja kommunikaation, niiden kehitykseen ja ilmenemismuotoihin sekä niihin liittyvien häiriöiden ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Tutkintoon sisältyvien harjoittelujaksojen aikana pääset tutustumaan puheterapeutin käytännön työtehtäviin, kuten asiakkaan ja tämän läheisten kohtaamiseen sekä kuntoutuksen suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin.

Logopedian opinnot Itä-Suomen yliopistossa sijoittuvat Joensuun helppokulkuiselle kampukselle. Kampus sijaitsee aivan Joensuun keskustan tuntumassa, joten kaikki keskeiset palvelut löytyvät läheltäsi. Opinnoissasi sinua auttaa helposti lähestyttävä henkilökunta.

Koulutuksen sisältö

Logopedian koulutuksen tavoitteena on kouluttaa laaja-alaisia osaajia. Logopedian pääaineopintojen lisäksi suoritat opintoja lähialoilta, kuten psykologiasta, kielitieteestä ja lääketieteestä. Tutustut myös logopedisen kuntoutuksen eettisiin periaatteisiin ja lainsäädäntöön, joiden tuntemus on tärkeää opintoihin kuuluvilla harjoittelujaksoilla. Näiden jaksojen aikana työskentelet laillistetun puheterapeutin ohjauksessa erilaisten puheterapia-asiakkaiden parissa ja hankit puheterapeutin työssä tarvittavia käytännön taitoja. Opintojen aikana pääset myös perehtymään alalla tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen, alan tutkimusmetodeihin sekä harjaantumaan tieteellisen ajattelun ja viestinnän taidoissa.

Monitieteiset opinnot tarjoavat opiskelijalle riittävät teoreettiset, metodiset ja käytännön valmiudet toimia itsenäisesti alan monipuolisissa asiantuntijatehtävissä. Suurin osa logopedian opinnoista järjestetään kontaktiopetuksena, joissa odotetaan aktiivista läsnäoloa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri, Humanististen tieteiden kandidaatti

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu