Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Luokanopettaja

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Luokanopettaja

Tavoite

Oletko monin tavoin utelias ja innokas oppimaan joka päivä uutta? Onko haaveenasi tehdä merkityksellistä, vaikuttavaa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa työtä? Tule luokanopettajaopintoihin toteuttamaan unelmaasi!

Luokanopettajakoulutuksessa pääaineesi kasvatustiede ja siihen sisältyvät opettajan pedagogiset opinnot luovat teoreettisen perustan ja antavat yleiset pedagogiset valmiudet opettajan tehtävien hoitamiselle sekä johdattelevat ajattelemaan tieteellisesti ja kehittämään tutkivaa työotetta. Opintoihin sisältyy paljon pienryhmäharjoituksia, ja opetustyöhön pääset ohjatuissa harjoitteluissa.

Sivuaineinasi opiskelet perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot sekä vapaasti valitsemiasi aineita. Laajasta sivuainetarjonnasta voit valita halutessasi jonkin perusopetuksessa opetettavan aineen opinnot, jolloin voit saada kelpoisuuden toimia kyseisen aineen aineenopettajana perusopetuksessa. Voit myös suuntautua esimerkiksi erityisesti alkuopetukseen valitsemalla sivuaineeksi alkukasvatuksen.

Koulutuksen sisältö

Luokanopettajakoulutuksen pääaineena on kasvatustiede. Koulutuksiin sisältyvät sivuaineena perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (60 opintopistettä). Opettajan pedagogiset opinnot (60 op) sisältyvät kasvatustieteen perus- ja aineopintoihin sekä syventäviin opintoihin.

Luokanopettajakoulutuksessa opiskelijat voivat joustavasti suorittaa vapaasti valittavissa sivuaineissa joko kaksi 25 opintopisteen laajuista opintokokonaisuutta tai yhden 60 opintopisteen laajuisen opintokokonaisuuden. 

Opiskelija voi suunnata opintojaan taito- ja taideaineisiin eri vaiheissa opintojensa aikana.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Luokanopettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele ohjaamista ja kasvattamista

Tule opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto! Valmistut lastenohjaajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: