Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Sovellettu fysiikka

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Sovellettu fysiikka

Tavoite

Oletko koskaan miettinyt, miten pilvet syntyvät ja kuinka ne vaikuttavat ilmastoon? Entäpä kuinka on mahdollista suorittaa veretön leikkaus veitsen koskematta ihoa tai kuinka matemaattisten mallien avulla saadaan kolmiulotteinen kuva ihmisen aivoista tai teollisuuden prosesseista? Sovelletun fysiikan opinnot vievät sinut pohtimaan esimerkiksi tällaisia kysymyksiä.

Koulutus painottuu kandidaattiopinnoissa matematiikan ja fysiikan eri pääalojen opiskeluun, jotka syvenevät ja profiloituvat opintojen edetessä. Maisteriopinnoissa voit suuntautua lääketieteelliseen fysiikkaan, ympäristöfysiikkaan tai laskennalliseen fysiikkaan. Sivuainevalinnoilla voit muokata tutkinnoista parhaiten omaa urasuunnitteluasi vastaavan kokonaisuuden. Lääketieteellisen fysiikan opinnot antavat lisäksi erinomaiset valmiudet sairaalafyysikon erikoistumiskoulutukseen.

Matemaattisten apuvälineiden, teorian ja numeeristen menetelmien hallinta on fysiikassa keskeistä. Näitä taitoja tarvitaan esimerkiksi, kun kehitetään ilmastonmuutosta kuvaavia tietokonemalleja. Sovelletun fysiikan opinnot luovat pohjan laaja-alaiselle ja hyvin erilaisiin ympäristöihin soveltuvalle luonnontieteelliselle ajattelutavalle, jolle ovat luonteenomaisia ongelmanratkaisutaidot, pitkäjänteisyys, analyyttisyys, vuorovaikutustaidot ja innovatiivisuus. Näitä taitoja tarvitaan uusimman tiedon tuottamisessa ja soveltamisessa tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Fysiikan opetuksessa satsataan vahvasti oppijakeskeiseen opetukseen ja käytetään moderneja oppimisympäristöjä ja -menetelmiä, kuten "flipped classroom".

Maisteriopinnoissa syvennytään yhdelle kolmesta linjasta. Vaihtoehtoina on valmistua asiantuntijaksi lääketieteellisessä fysiikassa, laskennallisessa fysiikassa tai ympäristöfysiikassa. Opinnoissa keskitytään mm. lääketieteellisiin kuvantamismenetelmiin, matemaattiseen mallintamiseen sekä ilmastonmuutoksen tutkimukseen

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Arvioinnit

Sovellettu fysiikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: