Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kandi- ja maisteriohjelmat
Ei arviointeja

Teknillinen fysiikka

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Kuopio
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Teknillinen fysiikka

Tavoitteet

Oletko koskaan miettinyt, miten pilvet syntyvät ja kuinka ne vaikuttavat ilmastoon? Entäpä kuinka on mahdollista suorittaa veretön leikkaus veitsen koskematta ihoa tai kuinka matemaattisia malleja hyödyntäen saadaankolmiulotteinen kuva ihmisen aivoista tai teollisuuden prosesseista? Teknillisen fysiikan opinnot vievät sinut pohtimaan esimerkiksi tällaisia kysymyksiä. Koulutus painottuu kandidaattiopinnoissa matematiikan ja fysiikan pääalojen opiskeluun. Opintojen edetessä kurssien sisältö syvenee ja opiskelijat profiloituvat omien mielenkiinnonkohteidensa mukaisille aloille.

Diplomi-insinööriopinnoissa voit suuntautua laskennalliseen fysiikkaan, lääketieteelliseen fysiikkaan, materiaalifysiikkaan tai ympäristöfysiikkaan. Sivuainevalinnoilla voit muokata tutkinnoista parhaiten omaa urasuunnitteluasi vastaavan kokonaisuuden. Lääketieteellisen fysiikan opinnot antavat lisäksi erinomaiset valmiudet sairaalafyysikon erikoistumiskoulutukseen.

Matemaattisten apuvälineiden, teorian ja numeeristen menetelmien hallinta on fysiikassa keskeistä. Näitä taitoja tarvitaan esimerkiksi, kun kehitetään lääketieteen tai teollisuuden tarpeisiin uusia kuvantamislaitteita tai ilmakehätieteissä ilmastonmuutosta kuvaavia tietokonemalleja. Teknillisen fysiikan opinnot luovat pohjan laaja-alaiselle ja monenlaisiin ympäristöihin soveltuvalle luonnontieteelliselle ajattelutavalle, jolle ovat luonteenomaisia ongelmanratkaisutaidot, pitkäjänteisyys, analyyttisyys, vuorovaikutustaidot ja innovatiivisuus. Näitä taitoja tarvitaan uusimman tiedon tuottamisessa sekä soveltamisessa tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu