Sivuston käyttötapa: Mobiili

Terveystaloustiede, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
Maisteriohjelmat

Terveystaloustiede, maisteriohjelma

Tavoite

Terveystaloustieteilijällä on hyvät valmiudet analysoida sosiaali- ja terveydenhuollon ilmiöitä ja kysymyksiä soveltamalla terveystaloustieteen teorioita ja asiaankuuluvia tutkimusmenetelmiä.

Terveystaloustieteilijä osaa tarkastella sosiaali- ja terveydenhuollon organisointia, tehokkuutta ja oikeudenmukaisuutta. Tutkinnon suoritettuaan opiskelija tuntee Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän ja ymmärtää sen toimintamekanismit (toiminta, toimijat, rahoitus, ohjausjärjestelmät). Hän myös ymmärtää sosiaali- ja terveydenhuollon erityispiirteet ja miten sosiaali- ja terveyspalvelujen markkinat poikkeavat tavallisista kilpailullisista markkinoista ja miten tämä vaikuttaa alan toimintaan.

Terveystaloustieteestä valmistuneella on hyvät valmiudet arvioida sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannuksia, vaikuttavuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta ja tuottaa näitä koskevia analyyseja.

Opintojen aikana kehittyvät myös yleiset työelämätaidot. Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella ja johtaa projekteja, toimia verkostomaisessa ympäristössä asiantuntijana ja omaa hyvät viestintävalmiudet.

Koulutuksen sisältö

Terveystaloustieteen (Health economics) opetuksessa painottuvat sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän taloudellinen organisointi, sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusvaikuttavuus sekä terveyden, sosiaali- ja terveyspalvelujen käytön ja terveydenhuollon kustannusten jakauma.

Opiskelija soveltaa syventävissä opinnoissaan talousteoriaa terveyteen, hyvinvointiin ja sosiaali- ja terveydenhuoltoon, analysoi palvelujärjestelmän toimintaa ja käyttää taloudellisen arvioinnin menetelmiä palvelujen, hoitomenetelmien, terveysteknologian ja lääkkeiden tutkimuksessa. Opetus koostuukin taloustieteestä, terveystaloustieteen teoriasovelluksista ja empiirisistä tutkimuksista. Analyysitaidot karttuvat menetelmäopintojen avulla. Opintoihin kuuluu tilastollisia menetelmiä (ekonometria), taloudellisen arvioinnin toteuttaminen ja matematiikkaa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Terveystieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Arvioinnit
Terveystaloustiede, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.