Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ympäristö- ja biotieteet

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Joensuu, Kuopio
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Ympäristö- ja biotieteet

Tavoite

Ympäristö- ja biotieteiden koulutusohjelmassa voit suorittaa perustutkintoina luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinnot ympäristötieteen (Kuopion kampus) tai biologian (Joensuun kampus) pääaineessa. Voit myös opiskella biologian aineenopettajaksi (Joensuun kampus).

Ympäristötieteen ja biologian opiskelu on monimuotoista, ja opintoihin kuuluu olennaisena osana luentoja täydentävät laboratorioharjoitukset ja maastokurssit. Modernit oppimisympäristöt mahdollistavat koulutusohjelman yhteisen opetuksen samanaikaisesti myös molemmilla kampuksilla.

Sivuainevalinnoilla voit syventää osaamista esimerkiksi biokemian, solu– ja molekyylibiologian, ihmisen biologian, hydrobiologian, kemian, fysiikan, ympäristöoikeuden, metsätieteen tai maantieteen aloilla.

Koulutuksen sisältö

Laaja-alaisessa kandidaattiohjelmassa on aluksi yhteisiä perusopintoja 30 op. Yhteiset perusopinnot suoritettuasi voit kiinnostuksesi mukaisesti suunnata opintosi neljän vaihtoehtoisen opintopolun mukaan: ympäristöteknologian ja ympäristöterveyden linjat Kuopion kampuksella, ympäristöbiologian linja molemmilla kampuksilla ja biologian aineenopettajan linja Joensuun kampuksella. Perusopinnot voi suorittaa molemmilla kampuksilla, ja myös kampuksen vaihto on mahdollista ensimmäisen lukukauden jälkeen, opintopolkua valittaessa. Koulutusohjelma tarjoaa siten erittäin joustavat opiskelumahdollisuudet.

Suositeltavia sivuaineita ympäristö- ja biotieteiden koulutusohjelmassa ovat biokemia ja hydrobiologia, kemia, solu- ja molekyylibiologia, ihmisen biologia, maantiede, terveystiede, yhteiskuntamaantiede, yhteiskuntapolitiikka, ympäristöpolitiikka ja -oikeus tai johtaminen ja markkinointi.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit

Ympäristö- ja biotieteet ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.