Bachelor of Engineering | Information and Communication Technology | full-time studies

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
englanti
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Joint application January
   
Lähiopetus
Jyväskylä
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Bachelor of Engineering | Information and Communication Technology | full-time studies

Opiskele ICT-alan AMK-insinööriksi englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa

Tieto- ja viestintätekniikkaosaamista tarvitaan nykyään kaikkialla. Monet laitteet, kuten kodinkoneet ja erilaiset viihdepalvelut, hyödyntävät internetiä. Perinteisiä, fyysisiä palvelupisteitä pankeissa, vakuutuslaitoksissa ja julkisissa virastoissa on korvattu internet-pohjaisilla sähköisillä palveluilla. Sähköiset palvelut tuotetaan pilvipalveluna konesaleissa, jossa suuret datamäärät analysoidaan. Teko- ja keinoäly suosittelee, mitä palveluita, kappaleita tai tuotteita tulisi seuraavaksi hankkia. Miten nämä digitaaliset palvelut tuotetaan tietoturvallisesti ja käyttäjien luottamus palvelujen käyttöön varmistetaan? Nopeasti kehittyvä ala tarvitsee uusia osaajia, jotka pystyvät soveltamaan uusia tekniikoita eri innovaatioihin. Hyviä esimerkkejä ovat kyberturvallisuus, peliala, sosiaalinen media, pilvipalvelut, lisätty todellisuus, data-analytiikka, tekoäly ja alalla kohuttu ”kaiken internet”.

Valmistu ICT-insinööriksi kansainvälisiin tehtäviin

Tieto- ja viestintätekniikan englanninkielisestä Information and Communication Technology -insinöörikoulutuksesta saat hyvät tekniset valmiudet toimia muuttuvassa yhteiskunnassa sekä kansainvälisessä ympäristössä. Koulutuksessa opit digitalisoituvan ja automatisoituvan yhteiskunnan tietoteknisen rakentamisen taidot. Valmistuttuasi osaat suunnitella, rakentaa, testata ja turvata tietoteknisiä ratkaisuja työelämän tarpeisiin eettiset näkökulmat huomioiden.

Projekti- ja tiimityötaitoja

Opiskelusi sisältää runsaasti projektimuotoista tiimityöskentelyä, samaan tapaan kuin monilla alan työpaikoilla. Käytännönläheisestä koulutuksesta valmistuttuasi osaat työskennellä ICT-alan tehtävissä myös kansainvälisissä organisaatioissa.

ICT-insinöörin työssä tarvitset sekä suullisen että kirjallisen viestinnän osaamista. Kommunikointitaidot ovat tärkeitä erilaisissa asiakasprojekteissa. Opiskelet englanniksi, koska ICT-alan yleinen käyttökieli on englanti. Suullinen kielitaitosi paranee vapaavalintaisessa opiskelijavaihdossa, projekteissa ja erilaisissa harjoitustehtävissä.

Ohjelmisto- ja tietotekniikan osaamista

Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena sinulla on sekä ohjelmisto- että tietotekniikan osaamista.

Opit suunnittelemaan ohjelmistojen vaatimusmäärittelyt sekä toteuttamaan ohjelmiston vaatimusmäärittelyiden mukaisesti. Valmistuttuasi tunnet ohjelmoinnin logiikan ja yleisimmät algoritmit. Ymmärrät ohjelmistoalan tuotantomenetelmät rakentamisesta testaamiseen sekä hallitset suunnittelu-, versiohallinta- ja dokumentointityökalut.

Koulutuksen käytyäsi tunnet myös tietokoneen toiminnan, sen eri komponentit ja yleisimmät käyttöjärjestelmät. Osaat suunnitella ja konfiguroida tietokoneita yhdistäviä tietoliikenneverkkoja sekä asentaa ja ylläpitää palvelimia. Tunnet myös kyberturvallisuuden perusteet. Osaat asentaa, suunnitella ja ylläpitää ohjelmistojen vaatimia tietokantoja. Osaat käyttää ja suunnitella pilvipalveluja yritystoiminnan tarpeisiin sekä arvioida kriittisesti eri pilvipalvelutoimittajien tarjoamia palveluja.

Tutustu opintoihin ja hae

ICT-tutkinnon pääsykokeessa on kaksi osiota: verkkototeutuksena suoritettava Tietokannat-opintojakso sekä haastattelu. Tietokannat-opintojaksolla pääset tutustumaan tieto- ja viestintätekniikan opiskeluun sekä opintojen sisältöihin. Haastatteluun kutsutaan parhaiten verkko-opintojaksolla menestyneet.

Lähde: Opintopolku.fi

Hakeminen

You can apply through joint application at www.studyinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Bachelor of Engineering, Insinööri (AMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jamk, on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Jamk tekee aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimii laajassa kansainvälisessä verkostossa - niin järjestöjen, korkeakoulujen, kuin yritystenkin kanssa. Opiskelijoita Jamkissa on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. Jamk tarjoaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Arvioinnit
Bachelor of Engineering | Information and Communication Technology | full-time studies ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.