Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuisten perusopetus

Jyväskylän kristillinen opisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Jyväskylä
Perusopetus

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa peruskoulun ja saada päättötodistuksen. Aikuisten perusopetuksessa voi myös täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden arvosanoja.

Aikuisten perusopetuksessa on kaksi vaihetta: alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen voi tarvittaessa sisältyä lukutaitovaihe niille, joilta puuttuu luku- ja kirjoitustaito, tai se on puutteellinen. Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppiaineita. Opintoihin kuuluu myös ammatinvalinnan ohjausta ja työelämätietoutta.

Koulutuksen laajuus ja kesto:

  • Alkuvaihe (38 kurssia) 1-1,5 lukuvuotta
  • Lukutaitovaihe (27 kurssia) 1 lukuvuosi
  • Päättövaihe (46 kurssia) 1,5 lukuvuotta

Aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen koulutus (APA)

Koulutus on tarkoitettu aikuisille, joilla on puutteita perusasteen oppimäärässä tai vain vähän peruskouluopintoja. Koulutus on tarkoitettu myös maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille, joilta puuttuvat peruskouluopinnot (myös luku- ja kirjoitustaito).

Ryhmän opiskelijoille tehdään henkilökohtaiset opintosuunnitelmat, jotka sisältävät suomen kieltä, matematiikkaa, tietotekniikkaa, ympäristö- ja luonnontietoa ja yhteiskunnallisia oppiaineita ja muita perusopetuksen alkuvaiheen opintoja.

Koulutuksen tavoitteena on varmistaa tarvittava osaaminen, jotta opiskelija pystyy jatkamaan opintojaan aikuisten perusopetuksessa (7-9 luokat), perusopetuksen koko oppimäärän suorittamiseksi ja tukea kotoutumista, koulutus voi olla osa kotoutumissuunnitelmaa.

Aikuisten maahanmuuttajien lukutaitovaihe (LUK)

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä ja jotka haluavat saada valmiudet perusopetuksen alkuvaiheeseen (1-6 luokat) ja/tai päättövaiheeseen (7-9 luokat) tai työelämään siirtymistä varten.

Koulutuksessa opiskellaan monia oppiaineita, mm.

  • luku- ja kirjoitustaito, suomen kieli
  • matematiikka
  • yhteiskuntatietous ja kulttuurintuntemus
  • ympäristö- ja luonnontieto
  • opinto-ohjaus ja työelämätaidot

Aikuisten perusopetuksen päättövaihe (AIPE)

Koulutus on tarkoitettu aikuisille yli 17-vuotiaille, joilla on puutteita perusasteen oppimäärässä tai vain vähän peruskouluopintoja. Koulutus on tarkoitettu myös maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille, joilta puuttuvat peruskouluopinnot kokonaan tai ne ovat puutteelliset. Aikuisten perusopetuksessa opiskelija voi suorittaa myös perusopetuksen oppiaineita tai niiden osia kursseina. Opiskelu tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten perusopetus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakeminen verkkohakulomakkeella opiston kotisivuilla. 

Tutkinto / todistus

Peruskoulun päättötodistus. Todistus suoritetuista opinnoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten perusopetus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän kristillinen opisto sosiaalisessa mediassa

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyväskylän kristillinen opisto

» Jyväskylän kristillinen opisto somessa

Jyväskylän kristillinen opisto sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Oppilaitos on täynnä iloa, eloa ja älyä! Opisto on sekä kansanopisto että nuorten ja aikuisopiskelijoiden ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin neljäsataa opiskelijaa. Osa opiskelijoista asuu viikot opiston viihtyisässä asuntolassa. Koulutuksiin haetaan suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän kristillinen opisto

Sulkulantie 28
40520 Jyväskylä

 Näytä puhelinnumero
www.jko.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle

Arvioinnit

Aikuisten perusopetus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: