Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma

Tavoite

Fysiikan opettajan tutkinto antaa laaja-alaisen pätevyyden toimia peruskoulun, lukion, ammattioppilaitosten ja aikuiskoulutuksen fysiikan opettajana. Sisällyttämällä tutkintoosi aineopintotasoiset opinnot esimerkiksi matematiikassa ja kemiassa saat pätevyyden toimia myös näiden aineiden opettajana. Koulutus antaa sinulle valmiudet suunnitella ja toteuttaa opetusta ammattimaisesti ja kehittää jatkuvasti itseäsi kasvattajana ja opettajana. Opettajankoulutuksessa painotetaan aktiivisen kansalaisuuden, yhteiskunnallisen tasa-arvon, osallistavan kasvatuksen ja monikulttuurisuuden ymmärtämisen arvoja.

Kun olet suorittanut maisterin tutkinnon, sinulla on laajat yleistiedot fysiikasta ja hallitset syvällisesti oman erikoistumisalasi tiedot ja menetelmät sekä tunnet sen ajankohtaiset tutkimuskysymykset. Kykenet kriittisesti arvioimaan ja soveltamaan alasi tietoa ja hallitset omaan alaasi liittyvän kirjallisen ja suullisen viestinnän. 

Koulutuksen sisältö

Opettajiksi opiskeleville suositellaan valinnaisia opintoja sellaisista aineista, joita opetetaan yläkoulussa ja lukiossa. Tavallisimmin oppiaineiksi valitaan matematiikka, tietotekniikka ja/tai kemia, mutta myös musiikki, liikunta ja psykologiakin ovat mahdollisia valintoja. Maisteriopintoihin voit sisällyttää vapaavalintaisia opintoja oman mielenkiintosi ja tavoitteidesi mukaisesti. Usein opintoihin liittyy myös opiskelujakso ulkomaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa.

Fysiikka opiskellaan monipuolisesti; itseopiskelulla, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa, sekä osallistumalla erilaisiin opetustilanteisiin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Fysiikan aineenopettajan maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.