Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Koulutusteknologia

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Koulutusteknologia

Tavoite

Oppiminen tapahtuu kaikilla kouluasteilla ja erilaisissa asiantuntijaorganisaatioissa entistä enemmän teknologian avulla: koulutusteknologiaa erilaisiin oppimistarkoituksiin kehittämällä ja soveltamalla. Koulutusteknologian kandidaatti- ja maisteriohjelman tavoitteena on antaa valmistuvalle opiskelijalle osaaminen hyödyntää ja kehittää teknologiaa tutkimusperusteisesti yksilöiden ja yhteisöjen oppimisen tueksi.

Opiskelussa korostuu tietotekniikan ja oppimisen teorian sekä käytännön yhteys, ja opintoihin sisältyy käytännön harjoittelua. Aiempaa kokemusta tietokoneista ei tarvitse olla, mutta toki siitä on hyötyä varsinkin opintojen alussa. Koulutusteknologian asiantuntijana teet merkityksellistä, vahvasti tulevaisuuteen suuntautuvaa ja vaikuttavaa työtä, joka on monipuolista ja haastaa joka päivä myös sinut itsesi oppimaan uutta – niin teknologiasta kuin oppimisesta.

Opinnoissa luodaan riittävä tietotekninen osaamispohja koulutusteknologioiden itsenäisen ja ryhmässä tapahtuvan kehittämisen tueksi. Lisäksi tutustutaan erilaisiin teknologisiin välineisiin, joilla opetusta voidaan monipuolistaa ja kehittää, sovelletaan vaihtoehtoisia teknologiaa hyödyntäviä opetuskäytänteitä sekä tarkastellaan erilaisia tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäviä oppimisympäristöjä oppimisen, opiskelun, opetuksen ja koulutuksen näkökulmista. Opintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija alan tuoreimpaan tutkimukseen sekä antaa lähtökohtia koulutusteknologian alan tieteelliseen tutkimustoimintaan.

Koulutusohjelmassa voi suuntautua erillisen soveltuvuuskokeen kautta yleissivistävien oppilaitosten tietotekniikan aineenopettajan tehtäviin, jolloin tutkintoon sisältyy opettajan pedagogiset opinnot sekä valinnaisia muiden opetettavien aineiden opintoja. Tietotekniikan aineenopettajat sijoittuvat opettajiksi perusopetuksen 7.–9. luokille, lukioihin, ammatillisiin oppilaitoksiin, yleiseen sivistystyöhön sekä korkeakouluihin.

Sisältö

Opinnot koostuvat pääasiassa koulutusteknologian, tietotekniikan sekä kasvatustieteen opinnoista. Varsinkin koulutusteknologian opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti, itsenäisesti ja monimuotoisesti. Aineenopettajan opintosuuntaan kuuluvat pakolliset opettajan pedagogiset opinnot. Lisäksi opintoihisi sisältyy viestintä- ja kieliopintoja sekä valinnaisia muiden aineiden opintoja. Tutkintoon kuuluu myös yleisopintoja, jotka antavat sinulle valmiuksia tiedeyhteisössä ja työelämässä toimimiseen. Osan opinnoista voit suorittaa ulkomailla opiskelijavaihdon aikana.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti & filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Koulutusteknologia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.