Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) tutkii ihmisiä, yhteisöjä ja kulttuureja etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan näkökulmista. Tutkinto-ohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta. Erilaisia kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja globaaleja ilmiöitä opitaan ymmärtämään haastattelemalla ja havainnoimalla ihmisiä, tutkimalla arkistoja, mediaa ja verkkoa sekä analysoimalla puhetta, tekstiä ja tilastoja. Tutkinto-ohjelmaa kiinnostavat kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, kuten traditiot, rituaalit, taide, media, digitalisaatio, arki, yhteisöt ja elämäntavat sekä kulttuuria ja taidetta koskeva politiikka, hallinto, päätöksenteko ja talous. KUMU ei myöskään kaihda yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia käsitellä haasteita, kuten ilmastonmuutosta ja ympäristöongelmia, sosiaalista eriarvoisuutta, köyhyyttä, riippuvuuksia, osattomuutta, väkivaltaa, konflikteja tai kulttuuriin kohdistuvia leikkauksia.

Maisterintutkinnon suoritettuasi sinusta tulee filosofian maisteri (FM). Hallitset etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan keskeiset tiedolliset ja taidolliset sisällöt. Tunnistat osaamisesi ja osaat reflektoida taitosi. Kykenet tuottamaan tuottaa uutta tietoa ja toimimaan oman alasi kehittäjänä kulttuurisesti, sosiaalisesti ja ammatillisesti ja kielellisesti moninaisissa ympäristöissä. Osaat ajatella kriittisesti ja analyyttisesti, asettaa ja ratkaista tutkimuksellisia ongelmia sekä hankkia tietoa ja soveltaa sitä oman alasi työtehtävissä. Osaat toimia asiantuntijatehtävissä ja käyttää eettistä harkintaa niihin liittyen. Omaat lisäksi kokemusta projektityön tekemisestä sekä taidon viestiä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelmaan valitaan kahdeksan uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma täytä seuraavat tiedot: