Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Luonnontieteiden ja matematiikan luokan- ja aineenopettaja

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Luonnontieteiden ja matematiikan luokan- ja aineenopettaja

Tavoite

Kouluissa tarvitaan tällä hetkellä ja tulevaisuudessa yhä enemmän matematiikkaan ja luonnontieteisiin perehtyneitä opettajia. Näitä osaajia tarvitaan myös koulutuksen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Tämä koulutus vastaa peruskoulun opetussuunnitelmamuutosten, yhtenäiskoulujen yleistymisen ja yhteiskunnallisten muutosten tuomiin haasteisiin. Koulutus tarjoaa mielenkiintoisen ainekokonaisuuden niille, jotka ovat kiinnostuneita matematiikasta ja luonnontieteistä sekä näiden aineiden opettamisesta eri ikäisille oppijoille.

Opinnoissa pääsee matematiikan tai kemian lisäksi perehtymään pedagogiikkaan ja didaktiikkaan laaja-alaisesti lasten ja nuorten tarpeet ja kehitysvaiheet huomioiden. Koulutuksen jälkeen opettajalla on aineenopettajaa laajemmat valmiudet tukea matematiikan ja luonnontieteiden oppimista.

Koulutuksen sisältö

Matematiikan opintosuunnan opiskelijat perehtyvät monipuolisesti matematiikan eri osa-alueisiin ja saavat mahdollisuuden tutustua sekä koulumatematiikasta tuttujen käsitteiden ja tulosten täsmälliseen esitykseen, että kokonaan uusiin, kiehtoviin aihepiireihin.

Kemian opintosuunnan opiskelijat perehtyvät aluksi laaja-alaisesti kemian peruskäsitteisiin, alkuaineiden ja molekyylien ominaisuuksiin, termodynamiikan perusteisiin, yhdisteiden nimeämiseen, luokittelemiseen ja reaktioihin. Maisterivaiheessa he keskittyvät syvällisemmin kemian opettamiseen.

Opettajan pedagogisissa opinnoissa opiskelijat tutustuvat oppimiseen ja opettamiseen liittyvään teoriaan ja perehtyvät matematiikan tai kemian opettamiseen käytännön tasolla eri ikäisille oppijoille.

Lisäksi koulutukseen sisältyy luokanopettajan kelpoisuuteen vaadittavat perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset POM-opinnot.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti & filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Luonnontieteiden ja matematiikan luokan- ja aineenopettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: