Luonnonvarat ja ympäristö

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Luonnonvarat ja ympäristö

Luonnonvarat ja ympäristö -alalla opintojesi kohteina ovat maa- ja vesiekosysteemien rakenne ja toiminta, ekosysteemien tarjoamat resurssit ja palvelut sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutukset ja niiden vähentäminen. Kandidaattiopinnoissasi opit aihealueen käsitteet, teoriat ja ympäristöoikeuden perusteet sekä kouluttaudut hyödyntämään ympäristöalan tietovarantoja. Koulutuksessa annetaan myös perustiedot luonnonvarojen hyödyntämisen ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden periaatteista ja reunaehdoista. Tavoitteena on, että saat pohjan omalle asiantuntijuudellesi, jotta maisterivaiheessa pystyt ymmärtämään erikoistumisalasi ilmiöitä, ja jotta sinulla on valmiudet hankittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen. Maisterivaiheessa voit erikoistua akvaattisiin tieteisiin tai ympäristötieteeseen.

Akvaattisissa tieteissä tarkastelet vesistöjen ja valuma-alueiden muodostamia kokonaisuuksia monitieteisesti ja kokonaisvaltaisesti ja opit ymmärtämään eri tekijöiden välisiä vuorovaikutussuhteita ja ihmistoiminnan vaikutuksia niihin. Samalla perehdyt ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten jätevesien aiheuttamiin vaikutuksiin, ja opit myös vesistöjen tarjoamien luonnonvarojen hyödyntämisen periaatteet. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle hyvä akvaattisten tieteiden tuntemus, joka mahdollistaa alan kehityksen seuraamisen ja antaa valmiudet tieteelliseen ajatteluun. Erikoistumispolkuja akvaattisissa tieteissä ovat mm. limnologia, kalabiologia ja kalatalous sekä akvaattinen parasitologia. 

Ympäristötieteessä opetuksen painopiste on ympäristötieteen luonnontieteellisissä perusteissa ja osin sen teknologisissa sovellutuksissa. Opinnoissasi perehdyt siihen, miten mitataan ihmisen vaikutusta ympäristöön ja miten haitallisia vaikutuksia voidaan vähentää ja ympäristön tilaa parantaa noudattaen kestävän kehityksen periaatteita. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle kokonaisnäkemys ihmistoiminnan vaikutuksista ympäristöömme sekä ympäristöä kuormittavien aineiden vaikutuksista biologisten systeemien toimintaan. Lisäksi perehdyt mm. ympäristöanalytiikan, ekotoksikologian, ympäristömikrobiologian sekä paikkatietoaineistojen ja geoinformatiikan menetelmien käyttöön ympäristöntutkimuksessa.

Oman opintosuuntasi kurssien lisäksi voit suunnata opintojasi myös mm. kemiaan, solu- ja molekyylibiologiaan, yhteiskuntatieteisiin tai luonnonsuojelubiologiaan. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Luonnonvarat ja ympäristö, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonnonvarat ja ympäristö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Luonnonvarat ja ympäristö ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Luonnonvarat ja ympäristö täytä seuraavat tiedot: