Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matematiikka ja tilastotiede

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Matematiikka ja tilastotiede

Tavoite

Matematiikan ja tilastotieteen kandidaattiopinnoissa saat kattavan perustietämyksen matematiikan ja tilastotieteen eri osa-alueista. Tutkinto takaa sinulle monipuolisen ja laadukkaan perusosaamisen alaltasi ja erinomaiset valmiudet jatkaa maisteriopintoihin. Maisteriopinnot valmentavat sinua valintasi mukaan opettajan, tutkijan tai asiantuntijan tehtäviin, joissa kaikissa vaaditaan täsmällisyyttä, kokonaisuuksien hallintaa, abstraktia ajattelua ja kykyä erottaa monimutkaisesta ilmiöstä asian ydin. Maisteriopinnoissa perehdyt syvällisesti keskeisiin pääaineesi teorioihin ja harjaannut itsenäiseen ongelmanratkaisuun. Filosofian maisterin tutkinto suoritetaan joko matematiikan tai tilastotieteen tutkinto-ohjelmassa. Opinnot antavat myös vahvan pohjakoulutuksen jatko-osaamisen hankkimiselle. Lisätietoa löydät matematiikan ja tilastotieteen laitoksen sivuilta.

Koulutuksen sisältö

Matematiikka

Kandidaattivaiheessa perehdyt opintosuuntasi eri osa-alueisiin ja saat kattavan tietämyksen tieteenalasi peruskäsitteistöstä ja –menetelmistä. Tutustut esim. koulumatematiikasta tuttujen käsitteiden ja tulosten täsmälliseen esitykseen ja myös kokonaan uusiin, mielenkiintoisiin aihepiireihin.

Maisterivaiheen opinnoissa matematiikan opintojesi sisältö riippuu siitä, haluatko suuntautua matematiikan tutkijaksi, matematiikan opettajaksi vai muihin työtehtäviin. Kaikissa vaihtoehdoissa opinnot keskittyvät opintosuunnan kannalta keskeisten matematiikan osa-alueiden tietojen syventämiseen.

Matematiikan opiskelijoilla sivuaineiden eli erillisten opintokokonaisuuksien valinnassa ei ole juuri rajoituksia, vaan voit tehdä valinnan oman kiinnostuksesi ja tulevien urasuunnitelmiesi perusteella. Tyypillisiä valinnaisia opintokokonaisuuksia (ent. sivuaineita) matemaatikoille ovat fysiikka, kemia, tietotekniikka, tilastotiede ja taloustiede. 

Tilastotiede

Tilastotieteen opintojaksot jakautuvat teoreettisiin kursseihin, kuten todennäköisyyslaskenta ja matemaattisen tilastotieteen kurssit, ja soveltavampiin menetelmäkursseihin. Lisäksi voit sisällyttää opinto-ohjelmaan laskennalliseen mallintamiseen liittyviä kursseja. Soveltavilla kursseilla opit analysoimaan empiirisiä havaintoaineistoja tietokoneella.

Tilastotieteen opiskelijat opiskelevat kandidaattivaiheessa tilastotieteen ohella matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Koska tilastotieteilijä voi sijoittua mitä erilaisimpiin työympäristöihin tilastotieteen opiskelija voi valita sivuaineensa kiinnostuksensa mukaan esimerkiksi psykologiasta, taloustieteistä tai luonnontieteistä.

Matematiikan ja tilastotieteen opiskelu on monimuotoista. Useimmilla kursseilla opetuksen rungon muodostavat luennot, joilla esitellään opintojakson teoriaosa, ja niihin liittyvät viikoittaiset kotitehtävät. Näiden lisäksi opiskeluun kuuluu pienryhmäohjauksia, seminaareja, harjoitustöitä ja tutkielmien laatimista. Matematiikan ja tilastotieteen osaaminen on asioiden ymmärtämistä ja soveltamistaitoa, ei ulkoa muistamista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Matematiikka ja tilastotiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: