Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taidehistorian ja taidekasvatuksen kandiohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Taidehistorian ja taidekasvatuksen kandiohjelma

Tavoite

Oletko kiinnostunut siitä, miten taidetta vastaanotetaan ja tulkitaan? Sitten tämä koulutus on sinua varten! Opintojen alussa perehdyt sekä taidehistorian että taidekasvatuksen perusteisiin ja valitset näistä kiinnostavamman opintosuunnan. Lisäksi jo aineopintovaiheen alusta lähtien voit valinnaisten opintojen avulla suunnata tutkintoa juuri sinua kiinnostaviin osa-alueisiin ja teemoihin.

Koulutuksen myötä sinusta tulee laaja-alainen, näkemyksellinen ja osaava taide- ja kulttuurielämän vaikuttaja!

Taidehistoria

Taidehistoriassa kohteena on koko visuaalisen kulttuurin kenttä! Voit tutustua sekä kuvataiteiden, rakennetun ympäristön ja muotoilun että laajemmin visuaalisen kulttuurin ja kulttuuriympäristön ilmiöihin. Kiinnostavatko vaikkapa tuntemattomaksi jääneet taiteilijat, graffitit, kirkkotaide, kaupunkisuunnittelu, moderni estetiikka, taidemarkkinat, ekologinen taide tai kuvasymbolien salat?

Saat opintojesi aikana yleiskäsityksen taidehistoriasta tieteenalana ja opit analysoimaan ja tulkitsemaan sen ilmiöitä: taiteen suuntauksia ja eri taideilmiöiden tavoitteita, luonteenomaisia piirteitä ja historiallisia yhteyksiä.

Taidekasvatus

Taidekasvatuksessa taide ymmärretään laajasti ihmisille luontaisena, kaikkiin kulttuureihin kuuluvana toimintana, joka eri kulttuureissa saa erilaisia muotoja ja merkityksiä. Miten performanssi, taidemaalaus, kaupunkimaisema, näytelmä tai luova liike syntyy - ja miten se koetaan? Tai haluatko tutustua siihen, miten taidetta hyödynnetään opetuksessa, koulutuksessa, kulttuurilaitoksissa, työelämässä ja hoitoympäristöissä?

Jyväskylän yliopiston taidekasvatukselle on ominaista käsitellä kaikkia taiteita eikä rajoittua esimerkiksi vain visuaalisiin taiteisiin tai ainoastaan ammatti- tai harrastajataiteeseen. Opintojen myötä sinulle kehittyy kyky nähdä ja huomioida taidekasvatuksen rooli erilaisissa tilanteissa olevien ihmisten elämässä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Taidehistorian ja taidekasvatuksen kandiohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: