✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma

Maisterintutkinnossa opintosuuntasi voi olla taidehistoria tai taidekasvatus. Opintosuunnan valitset hakuvaiheessa.

Taidehistorian opintosuunta

Oletko kiinnostunut kuvataiteen historiasta, käänteistä ja tulkinnoista? Tai haluatko perehtyä syvemmin taidekäsityksiin ja -keskusteluihin, ymmärtää da Vincin ja Gallen-Kallelan symboliikkaa tai jäljittää väärennöksiä? Taidehistorian maisteriopinnot tarjoavat hyvät valmiudet toimia taiteen ja taideilmiöiden tuntemuksen monipuolisissa asiantuntijatehtävissä esimerkiksi taidemuseokentällä.

Taidehistorian syventävissä opinnoissa painottuvat oman alan sisältöasiantuntemus, tulkinnalliset taidot ja opiskelijan omat erikoistumisalueet. Opit aineistojen käyttöä ja visuaalisen analyysin tekniikoita, perehdyt alan teorioihin ja tutustut taidehistorian klassikkoteoksiin.

Taidekasvatuksen opintosuunta

Haluatko syventää ymmärrystäsi taiteen prosesseista, taiteesta toimintana ja käytäntöinä osana nykykulttuuria? Haluatko kehittyä asiantuntijaksi, joka osaa suunnitella ja kehittää taidetoimintaa käytännössä, ymmärtää taiteellisten käytäntöjen merkityksen erilaisten yksilöiden ja yhteisöjen elämässä ja yhteiskunnassa, sekä argumentoida tieteellisesti näistä asioista? Taidekasvatuksen opintosuunta tarjoaa sinulle mahdollisuuden tähän.

Taidekasvatuksen opintosuunnasta valmistuttuasi hallitset taidekasvatuksen tieteenalan keskeiset sisällöt ja menetelmät, ja olet syventänyt asiantuntemustasi yhdellä tai useammalla itse valitsemallasi erityisalueella. Osaat tuottaa uutta tietoa ja toimia taidekasvatuksen alan kehittäjänä kansainvälisesti ja kansallisesti. Osaat käyttää eettistä harkintaa asiantuntijatehtävissä taidekasvatuksen alalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelmaan valitaan kymmenen uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma täytä seuraavat tiedot: