Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tilastotieteen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Tilastotieteen maisteriohjelma

Tavoite

Tilastotieteen opinnot valmentavat sinua valintasi mukaan asiantuntijan tehtäviin, joissa vaaditaan kykyä hahmottaa monimutkaisia ilmiöitä ja taitoa luoda datasta ennusteita, suosituksia ja päätöksiä. Maisteriopinnoissa perehdyt syvällisesti keskeisiin tieteenalasi teorioihin ja harjaannut itsenäiseen ongelmanratkaisuun.

Filosofian maisterin tutkinto tilastotieteen maisteriohjelmassa antaa myös vahvan pohjakoulutuksen jatko-osaamisen hankkimiselle.

Koulutuksen sisältö

Tilastotieteen opintojaksot jakautuvat teoreettisiin kursseihin, kuten todennäköisyyslaskenta ja tilastollisen päättelyn kurssit, ja soveltavampiin menetelmäkursseihin. Lisäksi voit sisällyttää opinto-ohjelmaan laskennalliseen mallintamiseen liittyviä kursseja. Soveltavilla kursseilla opit analysoimaan empiirisiä havaintoaineistoja tilastollisilla ohjelmistoilla kuten R, SAS ja SPSS.

Voit tehdä valinnaisia opintoja oman kiinnostuksesi ja tulevien urasuunnitelmiesi perusteella. Tilastotieteen valinneet opiskelevat tavallisesti oman opintosuuntansa opintojen lisäksi matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Koska tilastotieteilijä voi sijoittua mitä erilaisimpiin työympäristöihin, tilastotieteen opiskelija voi suorittaa valinnaisia opintoja (ent. sivuaineita) kiinnostuksensa mukaan esimerkiksi psykologiasta, taloustieteistä tai luonnontieteistä.

Tilastotieteen opiskelu on monimuotoista. Useimmilla kursseilla opetuksen rungon muodostavat luennot, joilla esitellään opintojakson teoriaosa, ja niihin liittyvät viikoittaiset kotitehtävät. Näiden lisäksi opiskeluun kuuluu pienryhmäohjauksia, seminaareja, harjoitustöitä ja tutkielmien laatimista. Tilastotieteen osaaminen on asioiden ymmärtämistä ja soveltamistaitoa, ei ulkoa muistamista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Tilastotieteen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: