Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi tai kampaaja

Kainuun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Kajaani
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi tai kampaaja

Hiusalan perustutkinto, Kainuun ammattiopisto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi tai kampaaja

Koulutus on suunnattu kaikille kauneudenhoitoalasta kiinnostuneille ja hakijalta ei vaadita aikaisempaa osaamista. Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla koulutuksen järjestäjä katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon tai koulutuksen valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.

Parturin ja kampaajan työ edellyttää, että olet palveluhenkinen, sosiaalinen ja joustava, sekä osoitat kiinnostusta asiakkaan ulkoiselle olemukselleen asettamia toiveita kohtaan. Parturin ja kampaajan on osattava toteuttaa asiakkaan toiveet ja nähtävä mitkä värit ja hiusmallit sopivat hänelle parhaiten. Kampauksia tehdessä ja hiuksia muotoillessa tarvitaan myös luovuutta ja sorminäppäryyttä.

Opintojen sisältö ja toteutus

Parturin ja kampaajan koulutuksista saat monipuoliset perusvalmiudet hiusalan työtehtäviin. Valmistuttuasi voit työskennellä parturina tai kampaajana erilaisissa hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä tai toimia myynti-, koulutus- ja konsultointitehtävissä tehtaiden ja maahantuojien palveluksessa.

Opintoihisi sisältyy mm.

  • hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt
  • kampaukset ja ehostus
  • värjäyskäsittelyt
  • permanenttikäsittelyt
  • hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta.

YritysAmiksessa opitaan ammattiin tekemällä alan oikeita asiakastöitä. Opintojen kesto on yksilöllistä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (= HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Jokainen opiskelija etenee siis joustavasti omaan tahtiinsa ja opiskelee vain sellaista, mistä hänellä ei vielä osaamista ole.

Tutkintokoulutuksen opiskelija osoittaa ammatillisen tutkinnon perusteissa määritellyn ammattitaidon tai osaamisen näytöillä käytännön työtehtävissä pääosin työpaikalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi tai kampaaja , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi tai kampaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi tai kampaaja ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosikymmenten saatossa KAO:sta on kasvanut ja kehittynyt monialainen toimija, jonka kädenjälki näkyy vahvana kainuulaisessa työelämässä. Perustehtävän, ammatillisen koulutuksen vastuullisen järjestämisen lisäksi, KAO toimii aktiivisesti alueen elinkeinoelämän kehittämiseksi ja kasvualojen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kainuun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kainuun ammattiopisto

Opintie 3
87101 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
www.kao.fi

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi tai kampaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.