Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja

Kainuun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Kuusamo
Ammatilliset perustutkinnot

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja

Sähköasentajat tekevät asuin-, liike-, toimisto-, teollisuus- tai julkisten kiinteistöjen sähköasennuksia sekä niiden käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Alalla työskentely vaatii erityistä vastuuntuntoa ja huolellisuutta. Tarvitset matemaattista ja loogista ajattelukykyä sekä päättäväisyyttä, sillä joudut ratkaisemaan työssäsi ongelmia ja tekemään päätöksiä. Tarvitset myös asiakaspalvelutaitoja, kielitaitoa ja kykyä toimia niin itsenäisesti kuin ryhmässä. Sähköasentajan koulutukseen hakeutuvalla tulee olla myös työtehtävien edellyttämä värinäkökyky.

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnosta saat ammatillisen osaamisen alan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Opinnot painottuvat sähköasennustekniikkaan ja sähkön avulla toimivien laitteiden vaatiman perustekniikan hallintaan.

Koulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat perusopetuksen oppimäärän tai sitä vastaavan aikaisemman oppimäärän suorittaneet henkilöt, tai joilla koulutuksen järjestäjä muutoin katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentajan koulutukseen otetaan opiskelijoita joustavasti ympäri vuoden, mikäli opiskelupaikkoja on vapaana. Pääsääntöisesti opinnot alkavat elokuussa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen keskeisiä sisältöalueita ovat:

  • sähkötekniikan perusteet
  • elektroniikan perusteet
  • tietotekniikka
  • sisäjohtoasennukset
  • kiinteistöjen sähköasennukset
  • automaatiotekniikka
  • ohjaus- ja valvontajärjestelmät
  • sähköturvallisuustutkinto.

Sähköasentaja työelämässä

Tutkintokoulutuksesta saat monipuoliset valmiudet sähköasentajan työtehtävissä toimimiseen. Valmistuttuasi voit työllistyä sähköasennusyritysten, teollisuuden ja sähkölaitosten palvelukseen. Voit ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintokoulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen sivuilla olevalla hakulomakkeella. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten sekä haastattelun ja soveltuvuusarvioinnin perusteella.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Tutkinto / todistus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosikymmenten saatossa KAO:sta on kasvanut ja kehittynyt monialainen toimija, jonka kädenjälki näkyy vahvana kainuulaisessa työelämässä. Perustehtävän, ammatillisen koulutuksen vastuullisen järjestämisen lisäksi, KAO toimii aktiivisesti alueen elinkeinoelämän kehittämiseksi ja kasvualojen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kainuun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kainuun ammattiopisto

Opintie 3
87101 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
www.kao.fi


Arvioinnit

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.