Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kansanopistot
Ei arviointeja

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala –linja

Kainuun opisto, paikassa Mieslahti
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala –linja

Suuntana sosiaali-, terveys ja kasvatysala

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala –linja

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka aikovat hakeutua sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammatilliseen koulutukseen sekä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita vammais-ja vanhustyön avustajatehtävistä tai haluavat lisätä osaamistaan omaishoitajina tai henkilökohtaisina avustajina.

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala-koulutusosio kehittää opiskelijan ammatillista osaamista ja antaa erinomaisia valmiuksia jatko-opintoihin sosiaali-, terveys-ja kasvatusalalle ja helpottaa hänen hakeutumista seuraaviin alan ammatillisiin koulutuksiin:

  • sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja)
  • lapsi- ja perhetyön perustutkinto ( lastenohjaaja)
  • nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkinto ( nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja)

Opintojen sisältö

Opinnot sisältävät suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala sekä minusta avustaja -koulutusosiot (yhteensä 35 ov).

Koulutukseen sisältyy kolme ohjattua käytännön työssäoppimisjaksoa (yhteensä 3 kk) aidoissa kasvatus- ja huolenpitotyön työympäristöissä, ensiavun ja hygieniaosaamisen suorituksia (EA1 ja hygieniapassi), joista on hyötyä sekä myöhemmissä ammatillisissa koulutuksissa että henkilöhtaisen avustajan tehtävissä.

Tässä koulutusosiossa on keskitytään opiskelijan omien valmiuksien kehittämiseen ja hänen jatkokoulutushaaveiden mahdollistamiseen henkilökohtaisen oppimissuunnitelman toteuttamisen avulla. Opetusohjelmassa on tarjolla muun muassa tutustumiskäyntejä alan työpaikoille, liikuntaa oman jaksamisen varmistamiseksi, lääkelaskentaa ja oppimis- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä sekä tukea erilaisissa oppimisen haasteissa.

Minusta avustaja-koulutusosio antaa monenlaisia valmiuksia henkilökohtaisena avustajana tai omaishoitajana toimimiseen. Koulutussisältöihin kuuluu mm. vammaisuuteen ja henkilökohtaiseen apuun liittyä keskeinen työ- ja tukilainsäädäntö, henkilökohtainen avustaja-järjestelmä, asiakkaiden kuntoutumisen tukeminen ja avustaminen arjessa sekä työergonomia ja apuvälineiden käyttö kotona ja kodin ulkopuolella avustamisessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala –linja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Kainuun opiston omien verkkosivujen kautta.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka todetaan haastattelulla, sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla vaadittavaa riittävää terveydentilaa ja toimintakykyä.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Koulutus on maksuton opintoseteliopiskelijoille ja koulutukseen ssältyy ruokailu- ja asumismahdollisuus Kainuun Opistolla, Paltamon Mieslahdessa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala –linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kainuun opisto

Opiskele, majoitu, ruokaile, vietä perhejuhlia ja viihdy upean kainuulaisen luonnon keskellä. Kainuun Opisto on kaikille avoin ja monien mahdollisuuksien kansanopisto, joka sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Opiston tarina alkaa yli 100 vuoden takaa. Silmiä ja sisintä rauhoittavat näkymät...

Lue lisää oppilaitoksesta Kainuun opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu